Навігація

Архів новин

Вхід

Гвардія наступу

Повідомна реєстрація колективних договорів у Добровеличківській селищній раді

Повідомна реєстрація колективних договорів  здійснюється Добровеличківською селищною радою  за адресою:       

вул. Незалежності, 112 смт Добровеличківка

 

16 квітня 2024 року селищною радою було зареєстрований  КОЛЕКТИВНИЙ ДОГОВІР Добровеличківського спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України на 2024-2028 роки

         

dosaf.pdf (Переглянути онлайн)   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин запрошують взяти участь у програмі з навчання та працевлаштування «Разом»

 Оголошуємо прийом заявок на участь у програмі з навчання та працевлаштування «Разом» – унікальному проєкті для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин, який реалізує Національна енергетична компанія «Укренерго» спільно з Українським ветеранським фондом за підтримки Lobby X, Veteran Hub та The Israel Trauma Coalition (ITC).

                   

Ця програма дасть можливість опанувати нову професію та стати професійними електромонтерами / електромонтерками з обслуговування підстанцій. Така ініціатива запроваджена для швидкої адаптації ветеранів до нових цивільних професій та підтримки їхніх близьких.

Докладніше

ВІТАННЯ!

 13 квітня - День працівників оборонно-промислового комплексу
                 
Ураховуючи важливе значення оборонно-промислового комплексу для забезпечення національної безпеки та захисту державного суверенітету України, значний внесок працівників оборонно-промислового комплексу у зміцнення обороноздатності держави, відповідно до Указу Президента України №214/2023 в Україні встановлено 13 квітня - Днем працівників оборонно-промислового комплексу України.
                 
Вітаємо працівників оборонно-промислового комплексу із професійним святом і дякуємо за вашу працю. Міцного здоров’я, тепла та затишку в оселях, перемоги та миру, нових трудових здобутків на благо нашої держави.​
             
Слава Україні!
                  
З повагою, селищний голова Володимир Осієвський

ДО УВАГИ

Міністерством соціальної політики України, з метою забезпечення дітей та молоді правом на свободу вираження поглядів, а також їх залучення до процесу прийняття рішень було утворено Офіс дітей та молоді “ДІйМО”.


Основними напрямами діяльності “ДІйМО” є:

  • адвокація та популяризація найкращих інтересів дитини;
  • розвиток наставництва для дітей та молоді;
  • формування спроможності дітей та молоді.


Принципами діяльності “ДІйМО” є:

“рівний рівному”;

почути та діяти;

допомагати допомагаючи...

Докладніше

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

  Шановні мешканці територіальної громади!

               

Кіровоградщина активно проводить роботу щодо організації надання допомоги м. Харкову та Харківській області у звʼязку із гуманітарною ситуацією, яка склалася в регіоні внаслідок обстрілів російського агресора.

                 

У першу чергу йдеться про генератори електричної енергії, проте це може бути будь-яка інша допомога, якої потребує Харківщина - пауербанки, зарядні станції тощо.

              

Прохання до жителів громади долучитися до збору  гуманітарної допомоги.

                

Пункт збору знаходиться у Пункті незламності за адресою смт Добровеличківка, вул. Незалежності 112.

 

Стихійна торгівля – епідемічна загроза

З настанням весняно-літнього періоду в рази зростає кількість місць стихійної торгівлі. Однак варто пам’ятати, що стихійна торгівля продуктами харчування – це загроза епідемічного добробуту населення. Торгівля «з рук» на вулицях, у дворах, скверах та в інших невстановлених місцях заборонена, оскільки ці продукти харчування не мають підтвердження їх безпечності та реалізовуються без дотримання необхідних гігієнічних і температурних вимог. Тож купуючи продукти харчування на вулиці, покупець бере відповідальність на себе та повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я...

Докладніше

У ФОКУСІ УВАГИ – БЕЗПЕКА ТА ГІГІЄНА ПРАЦІ

 28 квітня Всесвітній день охорони праці і цьогорічний девіз: Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці. Забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату – це важливе завдання, яке потребує спільних зусиль, адже зміна погодних умов безпосередньо впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників.

    

Але зміна клімату, спричинена людиною, є одним з основних факторів, що трансформують світ праці. Забруднення повітря від видобутку вугілля, наприклад, безпосередньо впливає на здоров’я шахтарів, але й також має побічний вплив на здоров’я працівників інших галузей навколо них, а також на здоров’я більшої частини населення. У той час як зростання “зелених” робочих місць і галузей сприятиме розвитку суспільства з низьким рівнем викидів вуглецю і може зменшити небезпечну роботу в таких традиційних галузях, як видобуток корисних копалин, такі робочі місця також можуть призвести до виникнення невідомих ризиків, таких як вплив хімічних речовин у галузі переробки.

        

Також існують такі професійні ризики, як забруднення повітря, екстремальні погодні явища, тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, великі промислові аварії, тож окрему увагу необхідно приділити саме підвищеному впливу хімічних речовин.

             

Крім того, психосоціальні ризики, стрес, пов’язаний з роботою, та неінфекційні захворювання викликають велике занепокоєння для багатьох працівників у всіх частинах світу. Водночас, багато працівників залишаються під загрозою постійних ризиків нещасних випадків, пов’язаних із роботою чи професійних захворювань, і важливо не забувати про ці групи населення, оскільки світ праці продовжує трансформуватися. Необхідно приділяти більше уваги зв’язкам між безпекою та гігієною праці та здоров’ям суспільства, зміцненню здоров’я, профілактиці та лікуванню нових психосоціальних ризиків, порушень психічного здоров’я та неінфекційних захворювань.

                    

Саме з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, проводять заходи і в Україні, яка підтримує ініціативи Міжнародної організації праці, адже попереду нас чекає багато нових викликів, пов’язаних із питаннями безпеки та гігієни праці.

                                   

Ольга ЯНЧУК, заступник начальника управління – начальник відділу

профілактики та розслідування нещасних випадків

управління контрольно-перевірочної роботи головного управління

Пенсійного фонду України в Кіровоградській області

Обережно: кліщі!

 Як захиститися та що робити, якщо ви знайшли кліща на тілі

Хоча весняне тепло ще дуже нестабільне, в Україні почастішали випадки укусів кліщів. Сезон їхньої активності триватиме майже до кінця осені, та пік припаде на травень-червень, а також вересень-жовтень. Кліщів можна зустріти не лише на природі, їх багато й на міських газонах. Вони не стрибають на людину з дерева, не женуться за нею – проте можуть залізти на тіло, коли людина відпочиватиме...

Докладніше

11 квітня – річниця загибелі воїна Сергія Єсжельонка

 Сьогодні минає рік з дня загибелі у російсько-українській війні військовослужбовця, який самостійно прийняв рішення піти на фронт та захищати Україну. Сергій був призваний на військову службу Тячівським РТЦК та СП Закарпатської області.

          

11 квітня 2023 року вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Мар’їнка, Донецької області, загинув смертю Героя житель села Дружелюбівка, військовослужбовець Збройних Сил України, вогнеметник Єсжельонок Сергій Ігорович.

                  

Мешканці громади, вкотре, висловлюють щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя.

              

Сергій Єсжельонок назавжди залишиться в серці кожного з нас як приклад патріотизму, незламності духу, добра, самопожертви та безмежної любові до України.

                    

Вічна слава Герою-земляку!

 

 

 

 

 

 

 

Докладніше

Проводиться набір представників мікро, малого та середнього бізнесу на освітній проєкт

  З 27 березня по 17 квітня 2024 року державна установа «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» у співпраці з маркетплейсом Prom.ua та платіжним сервісом RozetkaPay проводить набір представників мікро, малого та середнього бізнесу на освітній проєкт «Інтернет до бізнесу доведе: 10 кроків до продажів онлайн». Старт навчання заплановано на 18 квітня 2024 року.

               

До участі запрошуються представники мікро, малого та середнього бізнесу, а також ті, хто тільки планує власну справу. Проєкт буде корисний для крафтових локальних виробників, майстрів, що виробляють власну продукцію тощо, та хочуть продавати її онлайн на всі регіони країни. З детальним описом проєкту, умовами участі, термінами реалізації та реєстрацією учасників можна ознайомитися за посиланням - https://business.diia.gov.ua/10-steps-to-online-sales .

←  повернутися 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 143 далі →
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада