Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Державна служба зайнятості інформує » Для роботодавців » Програма EU4Skills сфокусована на нові стандарти та зміст профтехосвіти

Програма EU4Skills сфокусована на нові стандарти та зміст профтехосвіти

Програма EU4Skills сфокусована на нові стандарти та зміст профтехосвіти

 

Кіровоградщина, одна із 10 областей України, де реалізується спільна програма Європейського Союзу та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії «EU4Skills: кращі навички для сучасної України».

Програма підтримує реформу професійно-технічної освіти в Україні з метою зробити навчання таким, щоб воно відповідало вимогам ринку праці та допомагало молоді та дорослим реалізувати власний потенціал.

Програма має три складові компоненти: «Підвищення ефективності реформи професійно-технічної освіти», «Покращення якості, привабливості профосвіти та збільшення її відповідності потребам ринку праці» та «Модернізація інфраструктури та обладнання».

У рамках першого компонента досліджуються потреби ринку праці (у контексті професійно-технічної освіти). Програма передбачає низку заходів, що провадяться Фондом міжнародної солідарності. До цих заходів долучилась й державна служба зайнятості, яка у співпраці з EU4Skills реалізовує пілотний проєкт, орієнтований на підвищення ефективності забезпечення галузей економіки кваліфікованими трудовими ресурсами, передусім шляхом більш обґрунтованого формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів.

Серед основних складових цього проєкту – вибіркове опитування роботодавців щодо професійної структури кадрів, поточних та перспективних потреб у працівниках (за професіями, кваліфікаціями); опитування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які навчались у рамках регіонального замовлення; експертне опитування щодо перспектив розвитку видів економічної діяльності області з найбільшою кількістю зайнятих, нових професій (кваліфікацій) та їх потреби у розрізі кількісних та якісних показників (робота експертних фокус-груп) та ін.

«З метою ефективної реалізації пілотного проєкту на Кіровоградщині, в області проведено низку організаційних заходів: утворена аналітична група при обласному центрі зайнятості для проведення щорічного аналізу (обстеження) регіонального ринку праці, до складу якої увійшли представники центрів зайнятості області, департаментів освіти і науки, економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації, фахівці навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в області та роботодавці. Члени аналітичної групи взяли участь у декількох тренінгах, що орієнтовані на допомогу їм у проведенні дослідження», – підкреслює заступник голови аналітичної групи Богдан Стоян.

Наступним кроком у реалізації проєкту на території області – проведення онлайн навчання фахівців базових центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості, які безпосередньо будуть здійснювати опитування роботодавців Кіровоградської області.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада