Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Державна служба зайнятості інформує » Для роботодавців » Питання – відповіді Які зміни відбулися у законодавстві щодо трудових відносин у сфері малого та середнього підприємництва?

Питання – відповіді Які зміни відбулися у законодавстві щодо трудових відносин у сфері малого та середнього підприємництва?

Питання – відповіді

Які зміни відбулися у законодавстві щодо трудових відносин у сфері малого та середнього підприємництва?

 

З 19 серпня набрав чинності Закон України від 19.07.2022 № 2434-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність» (далі - Закон), яким внесені зміни до Кодексу законів про працю України, законів України «Про відпустки», «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та «Про охорону праці».

Слід зазначити, що Закон діє протягом дії воєнного стану і втратить чинність з дня припинення або скасування воєнного стану.

Законом внесені зміни до декількох статей вказаного Кодексу та доповнено його новою главою III-Б із назвою «Спрощений режим регулювання трудових відносин». Такий спрощений режим застосовується до трудових відносин, що виникають:

- між працівником та роботодавцем, який є суб’єктом малого або середнього підприємництва (з середньою кількістю працівників за звітний період (календарний рік) не більше 250 осіб));

- між роботодавцем та працівником, розмір заробітної плати якого за місяць становить понад вісім розмірів мінімальної заробітної плати.

Спрощений режим може на добровільних засадах застосовуватися у відносинах між працівниками та роботодавцями, які мають право на його використання.

Примітка. Найближчим часом на нашій сторінці буде розміщена більш детальна інформація про окремі аспекти Закону. А вже зараз ознайомитися з текстом Закону можна на парламентській вебсторінці за посиланням https://cutt.ly/qXUFW7c.

У вас є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, розміщеними тут: https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада