Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Державна служба зайнятості інформує » Для роботодавців » Чи змінились строки, на які може бути виданий дозвіл на застосування праці іноземців?

Чи змінились строки, на які може бути виданий дозвіл на застосування праці іноземців?

Чи змінились строки, на які може бути виданий дозвіл на застосування праці іноземців?

Так, змінились.

Строк дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі - іноземці) визначено статтею 42-3 Закону України «Про зайнятість населення».

Нагадаємо, що з 15 жовтня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном». Цим Законом внесені зміни до Закону України “Про зайнятість населення”. Зокрема, стаття 42-3 викладена у новій редакції.

Для іноземних найманих працівників раніше було передбачено, що дозвіл видається на строк дії трудового договору, але не більше як на 1 рік. Наразі, цей строк продовжено до 2-х років. Такий же строк встановлено для гіг-працівників.

Для внутрішньокорпоративних цесіонаріїв раніше дозвіл видавався на строк дії рішення іноземного суб’єкта господарювання про переведення іноземця на роботу в Україну та трудового договору (контракту), укладеного українським суб’єктом господарювання з іноземцем. Наразі, ця норма не змінилась, але визначено, що строк дії дозволу не може перевищувати 3 роки.

Слід зазначити, що зміни стосуються не всіх категорій іноземців. Так, не змінився строк дії дозволу для відряджених іноземних працівників – дозвіл для них видається як і раніше на період дії зовнішньоекономічного договору (контракту), укладеного між українським та іноземним суб’єктами господарювання, але не більш як на 3 роки.

Фактично не змінились строки дії дозволів (на строк дії відповідних довідок, але не більше як на 1 рік) для:

- осіб, стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту;

- осіб, які оскаржують рішення про відмову в оформленні документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту;

- осіб, які подали заяву про визнання особою без громадянства або оскаржують рішення про відмову у визнанні особою без громадянства.

У Законі України «Про зайнятість населення» з’явилась нова категорія іноземних найманих працівників – іноземці, які прибули в Україну з метою навчання у закладах вищої освіти та мають намір у період навчання і після закінчення навчання, за умови працевлаштування не пізніше ніж за 30 календарних днів до моменту завершення навчання, провадити трудову діяльність в Україні. Для них строк дії дозволу дорівнює строку дії трудового договору (контракту), але не більше як 1 рік у період навчання.

Є питання щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства? Телефонуйте за (0522) 24 64 18 (0522) 32 08 01.

Виникають інші питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми маємо Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада