Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Розпорядження » 2021 » РОЗПОРЯДЖЕННЯ 7-р від 27.01.2021р. Про утворення дисциплінарної комісії з розгляду дисциплінарних справ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ 7-р від 27.01.2021р. Про утворення дисциплінарної комісії з розгляду дисциплінарних справ

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ

ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКОГО РАЙОНУ

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

від 27 січня 2021 року                                                                                   № 7-р

Про утворення дисциплінарної комісії

з розгляду дисциплінарних справ

 

На підставі статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 1471, 149 глави X, статті 252 глави XVI Кодексу законів про працю України, Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та для здійснення дисциплінарних проваджень з розгляду дисциплінарних справ: 

  1. Утворити дисциплінарну комісію з розгляду дисциплінарних справ Добровеличківської селищної ради (далі - дисциплінарна комісія) та затвердити її склад, що додається. 
  2. Затвердити Порядок здійснення дисциплінарного провадження з розгляду дисциплінарних справ, що додається.
  3. Членам дисциплінарної комісії здійснювати свої функції у встановленому законодавством порядку.
  4. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

  

 

Селищний голова                                                     Володимир ОСІЄВСЬКИЙ

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження Добровеличківського 

селищного голови

27 січня 2021 року № 7-р


                                                                        

 

СКЛАД

дисциплінарної комісії з розгляду дисциплінарних справ Добровеличківської селищної ради

 

 

Голова комісії:

ЯЦЕВИЧ

Олександр Валерійович

- перший заступник голови Добровеличківської селищної ради  голова комісії;

Секретар комісії:

ПЕТРОВА

Анжела Василівна

- заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Добровеличківської селищної ради - секретар комісії;

СААКЯН

Валентина Василівна

- керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Добровеличківської селищної ради - член комісії;

ВИСОЧАНСЬКА

Ірина Вікторівна

- начальник фінансового управління Добровеличківської селищної ради - член комісії;

ПАВЛЕНКО

Даря Дмитрівна

- юрист - член комісії.

 

 

 

______________________

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження Добровеличківського 

селищного голови

27 січня 2021 року № 7-р


 

ПОРЯДОК

здійснення дисциплінарних проваджень

з розгляду дисциплінарних справ

 

  1. Дисциплінарна комісія з розгляду дисциплінарних справ (далі - дисциплінарна комісія), створена розпорядженням селищного голови та діє в затвердженому складі. Для забезпечення правомочності дисциплінарної комісії до персонального складу розпорядженням селищного голови можуть вноситися зміни.
  2. Дисциплінарна комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, рішеннями селищної ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями селищного голови та цим Порядком.
  3. Дисциплінарне провадження розпочинається з моменту прийняття селищним головою рішення про порушення дисциплінарного провадження та завершується прийняттям рішення про накладення дисциплінарного стягнення чи закриття дисциплінарного провадження.
  4. Строк здійснення дисциплінарного провадження визначається з урахуванням встановленого законодавством строку притягнення до дисциплінарної відповідальності та не може перевищувати 45 календарних днів, та за потребою може бути продовжений на підставі подання дисциплінарної комісії селищному голові.
  5. Члени дисциплінарної комісії несуть персональну відповідальність за повноту і об’єктивність висновків дисциплінарного провадження та за розголошення інформації про дисциплінарне провадження.
  6. Голова дисциплінарної комісії, визначений розпорядженням селищного голови, організовує її роботу, призначає місце та дату проведення засідання дисциплінарної комісії та головує на ньому, визначає із членів дисциплінарної комісії доповідача, сприяє здійсненню учасниками дисциплінарного провадження їх прав та обов’язків, забезпечує об’єктивне та повне з’ясування обставин справи, вживає необхідних заходів для забезпечення на засіданні належного порядку, надає доручення секретарю та членам дисциплінарної комісії та здійснює інші повноваження, які пов’язані із забезпеченням діяльності дисциплінарної комісії.
  7. Секретар дисциплінарної комісії, визначений розпорядженням селищного голови, здійснює організаційне забезпечення роботи дисциплінарної комісії, забезпечує ведення, формування та зберігання протоколів засідань дисциплінарної комісії, складання акту службової перевірки та формування висновку за результатами роботи, та здійснює інші повноваження, які пов’язані із забезпеченням діяльності дисциплінарної комісії.
  8. У разі відсутності секретаря дисциплінарної комісії під час засідання, члени дисциплінарної комісії обирають її секретаря на час проведення цього засідання.
  9. Головуючий скликає засідання дисциплінарної комісії та інформує присутніх на ньому про кворум, формує порядок денний засідання дисциплінарної комісії та виносить питання на голосування, оголошує результати голосування, забезпечує організацію підготовки, підписання протоколів засідань та доведення висновків комісії до селищного голови.
  10. Члени дисциплінарної комісії мають право отримувати пояснення від особи стосовно якої проводиться дисциплінарне провадження та від інших осіб щодо обставин справи, одержувати необхідні документи або їх копії та долучати до матеріалів дисциплінарної справи.
  11. Засідання дисциплінарної комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше двох третин її членів.
  12. Усі рішення дисциплінарної комісії ухвалюються простою більшістю голосів присутніх на засіданні її членів. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні Комісії або голови дисциплінарної комісії.
  13. Рішення дисциплінарної комісії оформляється протоколом. У протоколі зазначаються прізвище та ініціали голови, секретаря і присутніх на засіданні членів дисциплінарної комісії, місце, дата проведення засідання, час початку і закінчення засідання, порядок денний, результати розгляду порядку денного, результати голосування за кожним пунктом порядку денного, прийняті рішення.
  14. Протокол підписується секретарем та головою комісії, а також усіма присутніми на засіданні членами дисциплінарної комісії.
  15. Дисциплінарна комісія на своєму засіданні приймає рішення про початок розгляду дисциплінарної справи.
  16. З метою збору інформації про обставини, які стали підставою для порушення дисциплінарного провадження, для визначення ступеня вини, з характеру і тяжкості дисциплінарного проступку, дисциплінарною комісією формується дисциплінарна справа.
  17. Дисциплінарна справа повинна містити:
    • дату початку та закінчення розгляду справи;
    • підстави для відкриття дисциплінарного провадження;
    • характеристику особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження  та інші відомості, розглянуті на засіданні, що характеризують відомості щодо наявності чи відсутності дисциплінарних стягнень особи;
    • пояснення  особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження щодо обставин, які стали підставою для порушення дисциплінарного провадження, та/або акт про відмову від надання таких пояснень;
    • пояснення інших осіб, яким відомі обставини, які стали підставою для порушення дисциплінарного провадження (за наявності);
    • належним чином завірені копії документів і матеріалів, що підтверджують та/або спростовують факт вчинення порушення трудової дисципліни;
    • акт службової перевірки фактів та обставин порушення особою стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження  трудової дисципліни та Законів України,контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції та інших документів;
    • висновок дисциплінарної комісії про наявність чи в відсутність у діях особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження  порушень трудової дисципліни, Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів та підстави для її притягнення до дисциплінарної відповідальності;
    • опис матеріалів, які містяться в дисциплінарній справі.
  18. З метою формування дисциплінарної справи дисциплінарна комісія може звертатися до відповідних посадових осіб щодо надання відповідних пояснень, документів, матеріалів (належним чином завірених копій).
  19. Особа стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження має право бути присутньою на засіданні дисциплінарної комісії для надання пояснення щодо обставин, які стали підставою для порушення дисциплінарного провадження. За зверненням до голови дисциплінарної комісії особа стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження має право ознайомлюватися з матеріалами дисциплінарного провадження.
  20. Про дату, час і місце засідання дисциплінарної комісії особі стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження повідомляється шляхом вручення повідомлення або надсилання його поштою за адресою місця проживання/перебування, або з використанням інших засобів телекомунікаційного зв’язку за наявними в особовій справі контактними даними. Надіслане повідомлення вважається врученим після спливу триденного терміну з дати його відправки. У разі неприбуття на засідання або не повідомлення особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження  про поважні причини своєї відсутності, а також не надання письмових пояснень щодо обставин, які стали підставою для порушення дисциплінарного провадження, дисциплінарна комісія складає акт про відмову від надання пояснень. Відсутність особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження  на засіданні дисциплінарної комісії не перешкоджає здійсненню дисциплінарного провадження.
  21. Дисциплінарна комісія розглядає належним чином сформовану дисциплінарну справу та за результатами такого розгляду приймає рішення про наявність чи відсутність у діях особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження порушень трудової дисципліни, Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів  та підстав для її притягнення до відповідальності, про що зазначається у протоколі засідання.
  22. Дисциплінарна комісія повинна встановити:
    • чи мали місце обставини, на підставі яких порушено дисциплінарне провадження;
    • чи містять дії особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження  ознаки порушення трудової дисципліни та Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів;
    • чим характеризується дисциплінарний проступок, обставини, за яких він був вчинений, обставини, що пом’якшують чи обтяжують відповідальність, наявність заохочень, стягнень;
    • чи підлягає  особа стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження притягненню до дисциплінарної відповідальності;
    • який вид дисциплінарного стягнення може бути застосований до особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження.
  23. Результатом розгляду дисциплінарної справи є висновок дисциплінарної комісії. Висновок готується дисциплінарною комісією після прийняття рішення за результатами розгляду дисциплінарної справи та підписується усіма її членами, які брали участь у голосуванні. Члени Комісії, дисциплінарної комісії мають право викласти свою окрему думку, яка додається до висновку. Висновок складається із вступної, мотивувальної та резолютивної частини.
    • У вступній частині зазначається:
      • дата складання;
      • відомості щодо підстав для порушення дисциплінарного провадження.
    • У мотивувальній частині зазначаються:
      • у разі відсутності у діях  особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження порушень трудової  дисципліни та Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів:
        • - факти, що підтверджують відсутність порушень трудової дисципліни та Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів  із відповідним обґрунтуванням;
        • - заяви, клопотання, пояснення та рішення, прийняті дисциплінарною комісією за результатами їх розгляду;
      • у разі наявності у діях особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження порушень трудової  дисципліни та Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів:
        • - обґрунтовані факти, що підтверджують порушення трудової дисципліни та Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів особою стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження;
        • - виявлені обставини, що призвели до вчинення порушень трудової  дисципліни та Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів особою стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження;
        • - ступінь вини особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження;
        • - відомості, що характеризують особу стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження, та обставини, що можуть пом’якшити чи обтяжити дисциплінарну відповідальність, наявність заохочень, стягнень;
        • -заяви, клопотання, пояснення особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження та рішення, прийняті дисциплінарною комісією за результатами їх розгляду.
    • У резолютивній частині зазначаються:
      • у разі відсутності у діях особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження  порушень  трудової  дисципліни та Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів;
        • - висновок про відсутність у діях порушень трудової  дисципліни та Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів;
        • - пропозиція про закриття дисциплінарного провадження;
      • у разі наявності у діях особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження  порушень  трудової  дисципліни та Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів:
        • - висновок про наявність у діях особи стосовно якої відбувається дисциплінарне провадження  порушень  трудової  дисципліни та Законів України, контракту або трудового договору, установчих документів, рішень селищної ради, розпоряджень голови селищної ради, посадової інструкції, інших документів та підстав для притягнення до відповідальності;
        • - вид дисциплінарного стягнення, рекомендованого до застосування, або обставини, що виключають можливість накладення дисциплінарного стягнення;
        • - інші рекомендації за результатами роботи дисциплінарної комісії.
  24. Дисциплінарна комісія вносить селищному голові висновок разом з матеріалами дисциплінарної справи не пізніше наступного дня з дати його підписання.
  25. За результатами розгляду дисциплінарного провадження селищний голова протягом десяти робочих днів з дня отримання висновку дисциплінарної комісії приймає рішення про накладення на особу стосовно якої відбулося дисциплінарне провадження, дисциплінарного стягнення чи закриття дисциплінарного провадження, або інші рішення відповідно до чинного законодавства України. Рішення оформляється розпорядженням селищного голови. Після прийняття рішення за результатами розгляду дисциплінарного провадження селищний голова передає дисциплінарну справу до відповідної служби, для її зберігання.

___________________________________

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада