Головна > Новини > До уваги сільськогосподарських виробників!28.07.2023, 14:54

До уваги сільськогосподарських виробників!


Для проведення традиційного економічного аналізу ринкової цінності сільськогосподарської продукції важливо володіти інформацією, про найважливіші технологічні показники якості зерна, а саме: вологість, якість та кількість клейковини, крохмалю, білка, вмісту домішок, натури, числа падіння, скловидності, сажкових зерен, органолептичні показники.

Державна установа «Кіровоградська обласна фітосанітарна лабораторія» здійснює аналізування біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур (пшениці, ячменю, кукурудзи, гороху, ріпаку, сої, соняшника), та пропонує такі послуги:

  • визначення органолептичних показників зерна (колір, запах);
  • визначення вологості;
  • визначення натури зерна;
  • визначення скловидності;
  • визначення вмісту зернової та смітної домішок;
  • визначення якості та кількості клейковини;
  • визначення металомагнітної домішки.

Лабораторія акредитована за ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 та має кваліфікованих фахівців. Після проведення аналізувань видається протокол результатів аналізування біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур.

Результати досліджень на вищепоказані показники дозволяють визначити умови і терміни зберігання зерна, як краще його використати та якість майбутнього борошна.

 

Контакти лабораторії: 25019, м. Кропивницький вул. Художника Ярошенка, 1, тел. 0522-27-07-25, 095-60-79-509,  E-mail: lab@fitolab.kr.ua.


Повернутися назад