Для проведення традиційного економічного аналізу ринкової цінності сільськогосподарської продукції важливо володіти інформацією, про найважливіші технологічні показники якості зерна, а саме: вологість, якість та кількість клейковини, крохмалю, білка, вмісту домішок, натури, числа падіння, скловидності, сажкових зерен, органолептичні показники.
Державна установа «Кіровоградська обласна фітосанітарна лабораторія» здійснює аналізування біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур (пшениці, ячменю, кукурудзи, гороху, ріпаку, сої, соняшника), та пропонує такі послуги:
- визначення органолептичних показників зерна (колір, запах);
- визначення вологості;
- визначення натури зерна;
- визначення скловидності;
- визначення вмісту зернової та смітної домішок;
- визначення якості та кількості клейковини;
- визначення металомагнітної домішки.
Лабораторія акредитована за ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 та має кваліфікованих фахівців. Після проведення аналізувань видається протокол результатів аналізування біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур.
Результати досліджень на вищепоказані показники дозволяють визначити умови і терміни зберігання зерна, як краще його використати та якість майбутнього борошна.
Контакти лабораторії: 25019, м. Кропивницький вул. Художника Ярошенка, 1, тел. 0522-27-07-25, 095-60-79-509, E-mail: lab@fitolab.kr.ua.