Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Відкриття виставки нових надходжень

Відкриття виставки нових надходжень

 28 лютого 2024 року в приміщенні Добровеличківського краєзнавчого музею було презентовано виставку нових надходжень до фондової збірки у 2023 році «Поповнення музейної скарбниці».

   

Минулого року фонди музею та його Липнязького філіалу поповнено на 271 предмет, з яких 151 віднесено до Державної частини музейного фонду України.

   

У переліку предметів, що надішли протягом 2023 року - фото, книги,  вишивки родини Гонташів, вишиті і ткані рушники (середина ХХ ст.),  старовинні хустки, предмети побуту, які були у вжитку у першій половині ХХ століття, керамічні вироби, друкарські машинки, грошові знаки, годинники, телефони, плівкові фотоапарати, радіо, збірки творів поетес Олени Денисовець «Струни душі», Наталії Природної «Запах любистку» та Наталії Сюр «Народжені в любові», підбірки періодичних видань про творчість поетів - земляків та багато інших предметів, які були передані жителями територіальної громади до поповнення фондів музею.

          

Найбільша кількість представлених матеріалів на виставці про російсько-українську війну, яка принесла на нашу землю розруху, смерть і страждання від втрат, про участь земляків в бойових діях. В  експозиції представлено матеріали про загиблих  героїв, волонтерську допомогу військовослужбовцям ЗСУ.

         

Багато світлин знайомлять з роботою громади на чолі з селищним головою Володимиром Осієвським по підтримці наших захисників, які боронять Україну, з проведенням різноманітних благодійних заходів та реалізації  ініціатив, спрямованих на перемогу над загарбниками.

       

У відкритті виставки взяла участь заступник Добровеличківського селищного голови Ірина Височанська, яка зазначила про важливість, навіть, у такий важкий воєнний час, не забувати про історію рідного краю, популяризувати її, подякувала шанувальникам музею за подаровані експонати та вручила дипломи всім, хто долучився до поповнення фондового зібрання у 2023 році.

     

   

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада