Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Відбулася 58 сесія селищної ради восьмого скликання

Відбулася 58 сесія селищної ради восьмого скликання

 Сьогодні, 21 березня 2024 року, під головуванням Добровеличківського селищного голови Володимира Осієвського відбулася 58 сесія селищної ради восьмого скликання. До порядку денного було включено 23 питання, які попередньо обговорювалися на засіданнях постійних комісій.

            

У роботі сесії взяли участь 18 депутатів.

                    

Початку засідання передувало обговорення питання функціонування та реформування  в селищі Добровеличківка закладів загальної середньої освіти. Начальник відділу освіти, культури, молоді, туризму та спорту Віталій Личко презентував присутнім напрацювання в даному  напрямку, адже всі українські школи найближчим часом очікує ґрунтовна реформа: формування профільної освіти на базі старших класів. Вводити усе будуть поступово, починаючи з 2027 року. До обговорення були запрошені керівники закладів освіти селища, які висловили свої бачення реалізації реформи. В результаті дискусії було знайдено правильне рішення та узгоджено питання формування мережі закладів освіти громади відповідно до вимог чинного законодавства.

Приємною несподіванкою став візит особливо дорогого гостя – військовослужбовця ЗСУ, який від імені командування своєї військової частини передав подяку та цінний подарунок – прапор із підписами побратимів - Добровеличківській громаді за надання цільової субвенції на закупівлю безпілотних літальних апаратів та інших технічних засобів. Присутні, стоячи,  оплесками подякували  військовому, а в його особі і всім силам оборони України.

              

В ході роботи сесії депутатами внесено зміни до низки цільових програм селищної ради: Програми економічного і соціального розвитку та бюджету Добровеличківської громади на 2024 рік; внесено доповнення до Плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік; затверджено Програму  розвитку туризму на 2024-2027 роки.

                  

Окрім того, прийнято вісім рішень із земельних питань, передано в господарське відання комунального підприємства «Нілот» автомобіль марки VOLKSWAGEN, надано дозвіл на розробку детального плану території.

                      

Підтримали депутати і проєкти рішень, які стосувалися  освітньої галузі, а саме:  про План формування мережі ліцеїв Добровеличківської  селищної ради до 2027 року, про Програму реалізації Стратегії  реформування системи шкільного харчування закладів загальної  середньої освіти селищної ради на період до 2027 року, про Положення про філії та Положення про пансіон Добровеличківського ліцею «ІНТЕЛЕКТ».

                               

Наприкінці засідання секретар селищної ради Алла Горбатюк нагадала депутатам за їхній обов’язок  електронного декларування та доручила колегам пропрацювати на округах із роз’ясненнями щодо запровадження в селищі Добровеличківка  погосподарського обліку.

                                       

    

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада