Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » ДО УВАГИ!

ДО УВАГИ!

 На жаль, безпритульні тварини – одна з обов’язкових «візиток» будь-якого міста, селища чи села. Кошлатих бродяг часто можна зустріти в центрі нашого селища, біля лікарні, біля шкіл та поблизу магазинів.

            

Люди ставляться до безпритульних тварин по-різному. Хтось підгодовує з жалю, хтось намагається знайти доброго господаря для знедоленого пса, а хтось «пригощає» стусаном або ж навіть отрутою. Насправді, безпритульні тварини часто несуть загрозу для людей.

             

Лікарі не можуть сказати, наскільки останнім часом загострилася ця проблема, адже щороку спостерігається різна статистика. Однак, що агресивні вуличні тварини є загрозою для перехожих – визнають усі. І не важливо, одну людину вони покусають чи десятьох. Що робити з бродячими тваринами, а головне – з їх недобросовісними власниками – ось справжній виклик демократичному суспільству, в яке вступає і Україна.

             

До селищної ради постійно звертаються схвильовані мешканці з проханням вирішити проблему бездомних собак. Що можна громадою зробити проти зграй приблудних собак?

По перше, бездомних собак немає. Хтось викинув на вулицю, бо жива іграшка вже набридла. А у когось собака сам відірвався, бо «весілля собаче» на часі.

          

Але це дуже небезпечно, коли собаки гуртуються у зграї. Це ж тварина, хижак, в інстинктах якого закладено вбивати, особливо якщо з породи бійцівських або сторожових собак.

     

Всім зрозуміло,  що треба  гуманно ставитися до тварин. Але ж ці бродячі пси  у шлюбний період дуже небезпечні, і не тільки для діток, а й для дорослих. Треба щось робити…

                

Згідно нового законодавства ми вправі лише відловити бродячу собаку і помістити її в притулок. Але такі притулки є лише у великих містах. Процедура стерилізації коштує небагато-немало, десь 500-700 гривень. І небайдужі зооволонтери займаються цим питанням постійно, за власний кошт. До того ж, з їх допомогою немало хвостатих   влаштовують в добрі руки.

              

Шановні жителі Добровеличківської громади! Запам’ятайте Правила співжиття з тваринами.

Господарі у відповіді за свого кота, собаку, якого приручили!

Відповідальність за  собак, які бігають по вулиці, насамперед несуть їх власники, - багато собак бігають з ошийниками!

Стерилізуйте своїх домашніх улюбленців і таким чином запобігайте розповсюдженню безпритульних тварин!

Виконком селищної ради просить всіх власників собак : своїх улюбленців та охоронців  не випускати  гуляти на вулицю без повідка!

 

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада