Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » До Дня Державності України

До Дня Державності України

                              До Дня Державності України.

12 липня 2024 року  в  приміщенні КЗ «Добровеличківський краєзнавчий музей» за участі керівництва селищної ради, представників громадських організацій, жителів селища відбувся захід до Дня Української Державності.

 

Відповідно до Указу Президента України від 24 серпня 2021 року № 423  в Україні щорічно відзначається цей день, що припадає на християнське свято Дня Хрещення Русі та вшанування рівноапостольного князя Володимира.

 

В ході заходу перед присутніми виступила директор музею – Валентина Грінченко, яка підкреслила, що відзначення Дня Української Державності означає утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення. Валентина Грінченко нагадала присутнім, що 15 липня минають десяті роковини від трагічної загибелі нашого земляка – воїна ЗСУ Рябого Дмитра Володимировича в ході його участі в антитерористичній операції на сході України.

 

Народився Дмитро Володимирович 8 листопада 1992 року в селищі  Добровеличківка.

 

У 2008 році закінчив 9 класів Добровеличківської загальноосвітньої школи-інтернат, у 2011 році - Піщанобрідський професійний аграрний ліцей.

 

У 2012-2013 роках проходив строкову військову службу у Військово-Морських Силах Збройних Сил України.

 

З 2013 року проходив військову службу за контрактом у 3-му окремому полку спеціального призначення Збройних Сил України . З весни  2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.

15 липня 2014 року старший солдат Рябий загинув під час мінометного обстрілу поблизу села Провалля Свердловського (з 2016 року - Довжанського) району Луганської області.

 

В пам'ять  про Дмитра Рябого, в закладах, де він навчався 8 травня 2015 року в селищі  Добровеличківка на фасаді будівлі КЗ Добровеличківський ліцей «ІНТЕЛЕКТ» та 21 жовтня 2015 року в селі Піщаний Брід на фасаді будівлі Піщанобрідського професійного аграрного ліцею  були  відкриті меморіальні дошки.

Указом Президента України № 651 від 14 серпня 2014 року Рябого Дмитра Володимировича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

На заході була присутня матір воїна – Людмила Миколаївна, до якої було звернено слова подяки за сина, а також співчуття.

 

Перед присутніми виступив науковий співробітник музею Микола Кузьмович, який познайомив їх із найважливішими сторінками українського державотворення, здобутками і втратами, які загартували наш народ, а також спонукали боротися за створення власної незалежної держави.

 

Під час заходу експонувалися тематичні виставки: «Історія державотворчого поступу» і «Пам’ятаймо своїх героїв». Учасниками заходу хвилиною мовчання було вшановано пам’ять Дмитра Рябого і всіх українців, які віддали життя за нашу свободу та незалежність та поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України».  

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада