Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Благоустрій » Підсумки щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та місячника благоустрою в нашій громаді

Підсумки щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та місячника благоустрою в нашій громаді

  Навесні починається наймасштабніше прибирання нашої рідної України.

          

Проведення щорічної Всеукраїнської акції “За чисте довкілля” стало доброю традицією, що відображає активну життєву позицію і прагнення не на словах, а на ділі дбати про благоустрій та чистоту навколишнього середовища громади.

               

Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами, забезпечення утримання територій у належному санітарному стані, покращенні рівня благоустрою територій, санітарного та технічного стану об’єктів благоустрою у громаді та об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Кожен житель та підприємець громади має розуміти, що чистота громади залежить саме від нього.

         

За ініціативи Добровеличківського селищного голови Володимира Осієвського місячник благоустрою на території громади розпочато 01 березня 2024 року.

До проведення акції з благоустрою «За чисте довкілля» на території громади долучились працівники Добровеличківської селищної ради, КП «Нілот», КНП «Добровеличківка» та інші підприємства, які знаходяться на території громади. Також до акції долучилися внутрішньо переміщені особи, які проживають на території Добровеличківської селищної ради. Спільною працею було впорядковано селище Добровеличківка та території Липнязькокого, Карбівського, Новолутківського, Дружелюбівського і Гнатівського сростинських округів.

                           

У селищі Добровеличківка спільними зусиллями прибрано кладовища в селі Мар’ївка та старе кладовище по вул. Виноградна. Проведено заходи з благоустрою в парку «Ревуцького» та парках по вул. Поповича. Упорядковано територію біля ресторану «Добра» по вул. Центральна. Проведено роботи по упорядкуванню в’їздів до селища Добровеличківка, зокрема відремонтовано і пофарбовано стелу при в’їзді зі сторони села Липняжка. Ліквідовано 5 несанкціонованих сміттєзвалищ твердих побутових відходів. Упорядковано клумби, висаджено 30 туй та 30 павлоній на території селища.

                    

Активно долучилися до всеукраїнської акції «За чисте довкілля» працівники КНП «Добровеличківська лікарня» на чолі з директором Андрієм Юрковим, яким було організовано проведення заходів з благоустрою на території підприємства та прилеглій території. 29 березня 2024 року було проведено озеленення території та висаджено плодові дерева: 30 яблунь, 10 вишень та черешень, 13 груш, а також 30 кущів чорної смородини, крім плодово-ягідних саджанців було висаджено 65 кущів троянд, 30 кущів самшиту та 40 туй, які було закуплено за благодійні кошти.

                        

По Липнязькому старостинському округу проведено заходи з благоустрою по 5 паркових насадженнях, упорядковано 7 кладовищ та 7 місць почесних поховань. Прогрейдеровано дороги комунальної власності по населеному пункту села Липняжка. Ліквідовано 4 несанкціонованих сміттєзвалища твердих побутових відходів, відремонтовано один дитячий майданчик, висаджено 120 дерев та впорядковано 30 квітників на території села. Проведено заходи з благоустрою при в’їздах в село Липняжка.

                             

По Карбівському старостинському округу проведено заходи з благоустрою 2 паркових насаджень в селі Карбівка та 1 в селі Олександрівка, упорядковано 5 кладовищ та 3 місця почесних поховань. З метою утримання в належному стані комунальних доріг у населених пунктах, проведено грейдерування вулиць у селі Карбівка Степова, Садова та провулок Грибний, у селі Олександрівка вулиці Шкільна та Садова, в селі Маркове вул. Степова. Ліквідовано 4 несанкціонованих сміттєзвалища твердих побутових відходів. Проведено заходи з благоустрою при в’їздах до населених пунктів Карбівського старостинського округу.

                       

По Новолутківському старостинському округу проведено заходи з благоустрою паркових насаджень у селах Новолутківка, Тернове та Трояни. Упорядковано 7 кладовищ та 8 місць почесних поховань. Здійснено прибирання узбіччя дороги від (несанкціонованих сміттєзвалищ твердих побутових відходів) в напрямку від селища Добровеличківка до села Новолутківка. З метою утримання в належному стані комунальних доріг, проведено грейдерування в селі Трояни по вулицях Громова, Кошового та Садова, в селі Новолутківка підсипано та прогрейдеровано вулиці Садова та Молодіжна, по селу Варваро-Олександрівка проведено грейдерування вулиці Садова. Ліквідовано 3 несанкціонованих сміттєзвалища твердих побутових відходів, висаджено 30 дерев та 20 кущів, упорядковано 30 квітників по населених пунктах старостинського округу. Проведено заходи з благоустрою в’їздів до населених пунктів Новолутківського страростинського округу.

                    

По Дружелюбівському старостинському округу проведено заходи з благоустрою 2 паркових насаджень в селі Дружелюбівка та 1 в селі Юрі’ївка. Упорядковано 11 кладовищ та 5 місць почесних поховань. Здійснено прибирання узбіччя доріг від твердих побутових відходів та рослинної порослі в напрямку від селища Добровеличківка до села Василівка та від селища Добровеличківка до села Юрі’ївка. З метою утримання в належному стані доріг комунальної власності прогрейдеровано дороги між населеними пунктами старостинського округу. Ліквідовано 3 несанкціонованих сміттєзвалища твердих побутових відходів, відремонтовано 2 дитячих майданчика, висаджено 30 дерев та упорядковано 5 квітників. Проведено заходи з благоустрою при в’їздах до сіл Дружелюбівського старостинського округу.

                             

По Гнатівському старостинському округу упорядковано 7 кладовищ та 5 місць почесних поховань. Ліквідовано 6 несанкціонованих сміттєзвалищ твердих побутових відходів, висаджено 10 дерев та упорядковано 10 квітників. Проведено заходи з благоустрою при в’їздах до сіл Гнатівського старостинського округу.

                    

Комунальні заклади освіти Добровеличківської селищної ради також долучилися до всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та провели заходи з благоустрою на території закладів та впорядкували прилеглі території.

                                    

Дякуємо кожному, хто в такий не простий для країни час став учасником акції «За чисте довкілля» і всіляко намагався покращити чистоту навколишнього середовища та зробити територію Добровеличківської громади чистою і охайною.

         

 

     

                               

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада