Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Кожен загиблий воїн - це біль кожного з нас...

Кожен загиблий воїн - це біль кожного з нас...

Вже 240 днів лютий, нещадний ворог продовжує нищити нашу неньку Україну, обстрілює цивільну інфраструктуру, руйнує помешкання мирного населення, вбиває наших людей. Клятий рашист не шкодує ні жінок, ні дітей… І вже 240 днів нас захищають наші воїни, герої. Бо саме вони після повномасштабного вторгнення ворога кинулися боронити  нашу державність, наше право жити у вільній країні. Наразі близько 2 тисяч наших земляків знаходяться в лавах Збройних Сил України. Саме вони разом із бойовими побратимами  ціною власного життя захищають нашу землю від путінської навали.

 

 

 

Сьогодні у нашому селищі знову скорботний день. Страшна, жорстока війна забрала життя нашого Героя- захисника, воїна-земляка КОВАЛЬОВА Олексія Миколайовича.

Вся громада зібралась, щоб вшанувати пам’ять та провести в останній путь нашого мужнього захисника України.

Кортеж із загиблим Героєм-захисником зустрічали живим коридором шани жителі Добровеличківської громади, які на колінах покладали квіти перед автомобілем з домовиною земляка...

Народився наш Герой 6 жовтня 1967  року в селі  Олександро-Завадське Добровеличківського району Кіровоградської області. Після здобуття середньої освіти в Дружелюбівській середній школі хлопець твердо вирішив стати механізатором та працювати на землі. Та життя прожити – не поле перейти. В 90-х роках він переїхав до Добровеличківки, де влаштувався на роботу  до позавідомчої охорони при Добровеличківському райвідділі міліції. В двохтисячних пішов працювати за фахом до фермерського господарства, де чесно й добросовісно пропрацював 15 років. Разом із дружиною  виховали двох дітей, облаштували гарне, затишне подвір’я, будували плани на  майбутнє. Але кривава війна чорною імлою охопила рідну землю…

Олексій Миколайович не зміг спокійно всидіти вдома і відразу добровільно записався до лав Збройних Сил України, мужньо став на захист Батьківщини та проходив військову службу на півдні нашої держави. Під час виконання бойового завдання на Херсонщині, він отримав тяжке поранення. Бойові побратими зуміли доставити Олексія в госпіталь, де лікарі доклали максимум зусиль, аби зберегти життя нашого героя. Поранення виявилися занадто складні, тому Олексій Миколайович був доправлений до Нідерландів для подальшого лікування. Та 7  жовтня 2022 року, наступного дня після дня народження, серце нашого захисника зупинилося. Йому було 55 років…

Загальноселищне прощання з загиблим воїном КОВАЛЬОВИМ Олексієм Миколайовичем проходило  біля КЗ «Центр КіД», де зібралися його рідні, близькі та друзі, бойові побратими загиблого,  а також жителі нашої громади.   

 

  

Зі словами співчуття до родини та близьких загиблого звернувся Добровеличківський селищний голова Володимир Осієвський  :     

 

  • Ціною свого життя Олексій Миколайович здійснив найбільший подвиг - віддав своє життя за цілісність і незалежність України. На віки-вічні його ім'я буде вписане в історію нашої громади та України як воїна – Героя. Прийміть наші найщиріші співчуття! Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про мужнього захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі. Нехай душа загиблого воїна Олексія знайде вічний спокій.

 

Пам’ять загиблого воїна було вшановано хвилиною мовчання.

Зі словами співчуття до родини загиблого також звернулися начальник мобілізаційного відділу другого відділу Новоукраїнського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Смілянець та настоятель Свято-Миколаївської церкви Андрій Савельєв.

 

 

 

Поховали Героя-земляка КОВАЛЬОВА Олексія Миколайовича на Добровеличківському селищному кладовищі, де відбулось заупокійне богослужіння та прощання з загиблим воїном.

 

Вічна пам’ять захиснику України!

 

Герої не вмирають!

 

Слава Героям! Слава Україні!

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада