Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Добровеличківська громада попрощалася з загиблим воїном-земляком Сергієм Тюпою

Добровеличківська громада попрощалася з загиблим воїном-земляком Сергієм Тюпою

Не висихають сльози матерів, дружин, дітей. Війна один за одним забирає їхніх синів, чоловіків, татусів. Звістки чорними воронами летять у громаду. І темніє день, розривається серце від болю.

 

Занадто високу ціну платимо за право бути вільними українцями в своїй Україні. Кожен визволений метр землі – просочений кров’ю найкращих Українців!

 

Сьогодні у нашому селищі знову скорботний день. Страшна, жорстока війна забрала життя нашого Героя-захисника, воїна-земляка Тюпи Сергія Володимировича.

 

Вся громада зібралась, щоб вшанувати пам’ять та провести в останню дорогу нашого мужнього захисника України. 

 

Кортеж із загиблим Героєм-захисником зустрічали  коридором шани жителі Добровеличківської громади, які на колінах покладали квіти перед автомобілем з домовиною земляка.

 

 

Народився Сергій 28 жовтня 1984 року в місті Олександрія Кіровоградської області. Коли йому було 4 роки родина переїжджає до Добровеличківки і Сергій стає вихованцем дитячого садка «Зірочка». У 1989 році Тюпи переїжджають до селища Цукровий завод  і хлопчик стає учнем Липнязької середньої школи № 2. Коли йому виповнилося 12 років родина повернулася до Добровеличківки і Сергій вже здобуває середню освіту в  Добровеличківській середній  школі № 1. «Дуже добре пам’ятаємо Сергія в шкільні роки… Був совісний, тихий, спокійний» – згадують нашого героя його однокласники. Після закінчення школи  юнака призвано на строкову військову службу і півтора роки він служить у внутрішніх військах.

 

2015 рік змінив його життя зі звичного, мирного - на тривожне, сповнене небезпек, воєнне. Сергій став військовим і майже два роки проходив службу у зоні АТО, був у гарячих точках, де велися запеклі бої.

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України він добровільно звернувся у військкомат, був мобілізованим до лав ЗСУ і направлений в місця бойових дій. Мужньо став на захист рідної країни.

 

17 жовтня в районі населеного пункту Невельське Покровського району Донецької області під час виконання службового бойового завдання, виявивши стійкість і мужність, загинув під час ворожого артилерійського обстрілу.

 

Він був добрим, щирим, життєрадісним. Гарним сином, добрим братом, чуйним онуком. Мав багато мрій та планів у житті, надзвичайно любив свою родину і рідну землю. 

 

Сергій до останнього був вірний Військовій присязі, стоячи на захисті територіальної цілісності та незалежності своєї Батьківщини.

 

Без люблячого сина залишилась мама, без славного Героя — Україна.

 

Загальноселищне прощання з загиблим воїном ТЮПОЮ СЕРГІЄМ проходило  біля КЗ «Центр КіД», де зібралися його рідні, близькі та друзі, бойові побратими загиблого,  а також жителі нашої громади. 

 

 

 

Зі словами співчуття до родини та близьких загиблого звернувся Добровеличківський селищний голова Володимир Осієвський:

  • На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати, адже смерть найріднішої людини – велике випробування.
    Від імені всіх жителів Добровеличківської громади, в цей тяжкий час, висловлюємо щирі співчуття мамі, бабусі, сестричці, всім рідним, близьким та друзям нашого Героя. В цю гірку мить ми поділяємо ваше горе  та разом з вами схиляємо голову в глибокій скорботі.

    Немає прощення російським оркам за горе, яке вони принесли, ступаючи своїм терористичним чоботом нашою землею! Низький уклін Воїну, перед яким ми всі в неоплатному боргу!

 

Пам’ять загиблого воїна було вшановано хвилиною мовчання.

 

Зі словами співчуття до родини загиблого також звернулися начальник другого відділу Новоукраїнського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Михайлов та настоятель Свято-Миколаївської церкви Андрій Савельєв.

 

  

 

Поховали Героя-земляка  на Добровеличківському селищному кладовищі, де відбулось заупокійне богослужіння та прощання з загиблим воїном.

 

Вічна пам’ять захиснику України!

 

Герої не вмирають!

 

Слава Героям! Слава Україні!

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада