Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Пам’ять про нашого мужнього Героя житиме вічно…

Пам’ять про нашого мужнього Героя житиме вічно…

Гіркота від втрати, біль, який пронизує, до якого не можна звикнути, якого не можна пробачити. Вкотре нашу громаду заполонив сум за загиблим Героєм, патріотом України.

 

 

Відданий військові присязі на вірність українському народові, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність  17 березня 2023 року поблизу населеного пункту Червонопопівка, Сєвєродонецького району, Луганської області загинув наш Герой-захисник, стрілець роти вогневої підтримки 25-ої десантно-штурмової бригади ПРИСТУПА Євген Сергійович.

Жорстока, кровопролитна війна підло обірвала молоде  життя. Вона забирає кращих синів України, Героїв - захисників, людей, які захищають нас із вами від російського загарбника.

Гине цвіт нації, йдуть ті, хто розуміє, що таке Батьківщина, що таке рідна земля. 

 

 

 

 

   

Велике горе об’єднало всю Добровеличківську громаду, жителі якої сьогодні зібрались, щоб вшанувати пам’ять та провести в останню дорогу свого воїна-земляка. Вони зустрічали кортеж із загиблим Героєм-захисником живим коридором шани, стоячи на колінах. 

 

 

                                                                  

ПРИСТУПА Євген Сергійович народився 17 вересня 1989 року в селищі Добровеличківка,  в сім’ї ПРИСТУПИ Людмили Михайлівни  та  ПРИСТУПИ Сергія Володимировича.

Навчався в Добровеличківській середній школі №1. Педагогам та однокласникам він запам’ятався товариським та активним учнем. Ще з шкільних років хлопець ніколи не боявся взяти на себе відповідальність у вирішенні складних ситуацій. Ця риса збереглася в нього і в подальшому житті.

В 2007 році після закінчення школи вступив до Знам’янського професійно-технічного училища  №12, де здобув професію помічника машиніста тепловоза та слюсаря з рухомого складу .

З 30 травня 2008 року працював в цеху  експлуатації на посаді помічника машиніста Помічнянського основного локомотивного депо Одеської залізниці.

В 2013 році був переведений на посаду машиніста тепловоза.

Про нього були лише позитивні відгуки за його роботу, мав чимало захоплень, був майстром на всі руки.

В  2011 році  Євген одружився. Згодом в сім’ї народився син Олександр. Так склалася доля, що подружжя розлучилося, але батько завжди був підтримкою синові, надійним другом та опорою.

З початком повномасштабної російської агресії  Євген Сергійович, як і багато молодих хлопців-патріотів, не зміг залишатися вдома, коли потрібно було стати на захист рідної України. 

14 квітня 2022 року не роздумуючи, проміняв тихе, спокійне юнацьке життя на суворі будні воїна-захисника.

26 січня  2023 року за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності України Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відзначив ПРИСТУПУ Євгена Сергійовича нагрудним знаком «Сталевий хрест».

Всім, хто знав Євгена, важко повірити в цю втрату. Він завжди був щирою, відкритою, дружелюбною людиною та понад усе любив життя і багато хотів  встигнути, але війна стала цьому на заваді, не давши здійснитись юнацьким мріям. Євген Сергійович був хорошим сином, надійними товаришем, уважним до рідних та близьких, завжди готовим прийти на допомогу іншим.

Для нас він завжди залишиться взірцем хоробрості та стійкості. Тим, хто був не байдужим до долі України, хто мріяв про краще майбутнє і світлий, мирний завтрашній день.

Прощання з загиблим воїном-земляком  проходило  біля Обеліску Слави, де зібралися його рідні,  близькі та друзі, бойові побратими загиблого,  а також жителі нашої громади.

 

 

До родини та близьких загиблого зі словами співчуття звернувся Добровеличківський селищний голова Володимир Осієвський:

  • Ми намагаємося підібрати слова підтримки для родини, але біль і скорбота на серці не дає сил говорити і сприймати слова, бо страждання більше, ніж слова. Та знайте, ми всі поділяємо вашу скорботу, ми поділяємо ваш біль, бо це і наш біль. Знайте, що добра, світла пам’ять про Євгена та вдячність за його подвиг назавжди  залишаться у наших серцях. У цю лиху скорботну годину висловлюємо найщиріші співчуття всім рідним і близьким нашого Героя.

Пам’ять загиблого воїна було вшановано хвилиною мовчання.

Також свої співчуття висловили начальник другого відділу Новоукраїнського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Михайлов та настоятель Свято-Варваринської церкви Православної церкви України Юрій Гринчук.

 

 

 

 

 



 

    

Поховали Героя-земляка на Добровеличківському селищному кладовищі.

 

В кожному подиху, в кожному ударі серця українця житиме вічна пам’ять про ці страшні події, про наших мужніх героїв, які віддали своє життя за рідну Україну.

Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю 

ПРИСТУПИ Євгена Сергійовича.

 

Герої не вмирають! Слава героям! Вічна і світла їм пам'ять!

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада