Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Відбулась презентація виставки

Відбулась презентація виставки

27 квітня 2023 року в Добровеличківському краєзнавчому музеї презентовано виставку до 80-річчя з дня народження видатної художниці Надії Падурської, яка проживала в м. Помічна, а тепер мешкає у селищі Власівка в інтернаті з геріатричним відділенням. ЇЇ твори не мають аналогів у  самодіяльному народному мистецтві, її порівнюють з Ван Гогом.

 

 

На виставці експонуються живописні полотна самодіяльної художниці, графічні роботи, фото, книги, грамоти, дипломи, книги відгуків з попередніх виставок, медаль  та посвідчення лауреата другого Всесоюзного фестивалю народної творчості  1987 року.  

Відкрила виставку заступник голови Добровеличківської селищної ради ВИСОЧАНСЬКА Ірина Вікторівна, розповіла про своє захоплення творчістю Н. Падурської, про свої враження від побаченого на виставці, про емоції які викликають її картини.

 

 

 

 

Директор музею В. ГРІНЧЕНКО ознайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом Надії Іванівни, про її погляди на мистецтво, поезію, філософію, та продемонструвала слайди світлин з відкриття виставок Н. Падурської у Добровеличківському музеї,  м. Помічна та м. Кропивницький.

 

 

У ході презентації виступила Ткаченко Любов Кіндратівна, під керівництвом якої працювала художником-оформлювачем у кінотеатрі «Мир» у місті Помічна Надія Падурська. Любов Кіндратівна розповіла, якою була Н. Падурська,  талановита, працелюбна, вимоглива до себе і оточуючих,   у кожну афішу вкладала частинку своєї душі, про її вміння бачити у оточуючому світі  прекрасне, про її непросте життя.

 

 

Про дослідження творчості, проведення відкритих уроків про творчість видатних земляків, організацію  зустрічей з відомими землякам, зокрема і з Надією Падурською, розповіла Олена Андріївна Денисовець, яка працювала  учителем української мови і літератури та очолювала  проблемно-пошукову групу учителів-словесників Добровеличківського методкабінету. Поділилася враженнями від знайомства з художницею та її творчістю, яка пройшовши через випробування долі, продовжує творити.

 

 

 

  

Виставка експонуватиметься до 1 червня 2023 року.

 

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада