Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Оголошення » Щодо компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Щодо компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Шановні односельчани!

 

Добровеличківська селищна рада інформує, що власники житла, котрі безоплатно розмістили внутрішньо переміщених осіб, згідно «Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 333, в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 р. № 490 (далі – Порядок),  мають право на компенсацію для покриття ними витрат, пов’язаних з розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

 

Згідно зазначеного Порядку сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі - людино-день), з дня її розміщення, але не раніше дати взяття на облік внутрішньо переміщених осіб відповідним органом.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

 

Добровеличківська селищна рада приймає від власників житла заяви про отримання компенсації витрат з 01 по 05 число кожного місяця, за адресою: смт Добровеличківка, вул. Незалежності 112, кабінет 26 (ІІ поверх).

 

Селищна рада,  з дотриманням встановлених Порядком термінів, щомісяця подає переліки  осіб, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, до відповідної обласної військової адміністрації, яка згідно п. 12 зазначеного Порядку надсилає узагальнену інформацію до Мінрегіону для опрацювання питання виділення фінансування з відповідного бюджету (джерела) та до відповідних міжнародних організацій, благодійних організацій та громадських об’єднань для здійснення компенсації за рахунок їх коштів.

 

Так, Мінрегіон узагальнює інформацію, подану обласними військовими адміністраціями та готує проект рішення Кабінету Міністрів України про виділення коштів з державного бюджету (зокрема, резервного фонду бюджету).

 

В свою чергу, міжнародні організації, благодійні організації та громадські об’єднання за результатами опрацювання отриманої від обласних військових адміністрацій здійснюють виплату компенсації особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, та інформують відповідні обласні військові адміністрації про обсяги здійснення такої виплати.

 

Зауважуємо, що компенсація особам, що розмістили чотирьох і більше внутрішньо переміщених осіб, а також осіб з інвалідністю, осіб старше шістдесяти років, одиноких матерів, членів багатодітних сімей, членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, інших вразливих груп населення, виплачується за рахунок наявних коштів міжнародних організацій, благодійних організацій та громадських об’єднань в рамках домовленостей, узгоджених з Мінрегіоном.

 

З метою уникнення від власників житла скарг про затримку/відсутність компенсації для покриття ними витрат, наголошуємо, що Добровеличківська селищна рада не здійснює  зазначену компенсацію витрат.

Виплати будуть здійснюватися по мірі наявності коштів у відповідних бюджетах.

 

Просимо з розумінням сприйняти зазначену інформацію.

 

Контактна особа: ОБЖЕЛЯН Світлана (моб.тел.: 0962506569)

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада