Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Розпорядження » 2021 » РОЗПОРЯДЖЕННЯ 8-аг від 01.03.2021р.

РОЗПОРЯДЖЕННЯ 8-аг від 01.03.2021р.

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ

ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКОГО РАЙОНУ

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

від 01 березня 2021 року                                                                                   № 8-аг


Про створення комітету забезпечення

доступності осіб з інвалідністю та інших

маломобільних груп населення до

об’єктів соціальної та інженерно-транспортної

інфраструктури на території  Добровеличківської

селищної ради, його склад  та Положення про нього


 

Відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», Типового положення про комітети забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури, затвердженого наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово–комунального господарства України, Міністерства праці та соціальної політики України від 08 вересня2006 №300/339,  розпоряджень голови обласної державної адміністрації від 15 січня 2021 року № 25-р «Про обласний комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури» та від 16 січня 2021 року №28-р «Про обласний план заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення  на 2021 – 2023 роки «Безбар’єрна Кіровоградщина»,  згідно з протоколом засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури від 21 січня 2021 року №1, керуючись статтями 31, 34, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»


  1. Створити комітет забезпечення доступності  осіб з інвалідністю  та    інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Добровеличківської селищної ради.

  1. Затвердити Положення про комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Добровеличківської селищної ради (додається).

 

  1. Затвердити склад комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю  та    інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Добровеличківської селищної ради (додається).

 

  1. Затвердити план заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших мало мобільних груп населення на 2021-2023 роки (додається).

 

  1. Організаційне виконання рішення покласти на відділ комунальної власності, містобудування, архітектури, ЖКГ виконавчого органу Добровеличківської селищної ради – Апарату ради.

 

  1. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника селищного голови Олександра Яцевича.

 

 Селищний голова                                                      Володимир ОСІЄВСЬКИЙ

---------------------------------------------

    

                                ЗАТВЕРДЖЕНО       

Розпорядження

Добровеличківсько селищного голови

 

від 01 березня 2021 року   № 8-аг

                                                                             

Положення

про комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури на території Добровеличківської селищної ради

 

  1. Комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Добровеличківської селищної ради (далі - комітет доступності) є консультативно-дорадчим органом, який утворюється при виконкомі Добровеличківської селищної ради з метою координації роботи, пов'язаної зі створенням на території Добровеличківської селищної об’єднаної територіальної громади особам з інвалідністю (у тому числі особам з інвалідністю з порушенням зору та тим, які пересуваються на кріслах колісних, а також дітям з інвалідністю) та іншим маломобільним групам населення (далі - маломобільні групи населення), безперешкодного доступу до об'єктів соціальної інфраструктури (житла, громадських і виробничих будинків, будівель та споруд, спортивних споруд, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів) і користування дорожньо-тротуарною мережею, транспортом, засобами зв'язку та інформації (в тому числі засобами, що забезпечують дублювання звуковими сигналами світлових сигналів, і пристроями, що регулюють рух пішоходів через транспортні комунікації). 
  1. Комітет доступності у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, інших органів державної влади, рішеннями Кіровградської обласної ради, розпорядженнями голови Кіровоградської облдержадміністрації, рішеннями Добровеличківської селищної ради, її виконкому, розпорядженнями селищного голови, іншими нормативно-правовими актами та цим Положенням. 
  1. Основними завданнями комітету доступності є:

 - забезпечення та здійснення громадського контролю щодо відповідності житла, громадських і виробничих будинків, а також інших будівель та споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів, дорожньо - тротуарної мережі, транспорту, засобів зв'язку та інформації, вимогам чинних будівельних норм;

 - підготовка пропозицій органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям з питань створення для маломобільних груп населення безперешкодного доступу до житла, громадських і виробничих будинків, а також інших будівель та споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів, і користування дорожньо - тротуарною мережею, транспортом, засобами зв'язку та інформації;

 - надання аналітичної, інформаційної та консультативної допомоги з питань, що належать до його компетенції;

 - сприяння розвитку середовища життєдіяльності маломобільних груп населення;

 - розроблення пропозицій щодо удосконалення нормативів та стандартів стосовно безперешкодного доступу маломобільних груп населення;

 - сприяння ефективній взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування у сфері створення для маломобільних груп населення безперешкодного доступу. 

  1. Комітет доступності відповідно до покладених на нього завдань має право:

 - залучати для розгляду питань, пов'язаних з його діяльністю, спеціалістів місцевих органів виконавчої влади, виконавчих органів Добровеличківської селищної ради, підприємств, установ та організацій (за згодою їх керівників), а також незалежних експертів;

- залучати до розгляду питань, що стосуються розвитку середовища життєдіяльності маломобільних груп населення на території старостинських округів Добровеличківської селищної ради, старост (в.о. старост) із правом дорадчого голосу;

 - одержувати в установленому порядку від місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;

 - заслуховувати на своїх засіданнях інформацію місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з питань, що належать до його компетенції;

 - утворювати постійні та тимчасові робочі групи;

 - організовувати проведення конференцій, семінарів та інших заходів;

 - ініціювати перед місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведення нарад та слухань з питань, що належать до його компетенції;

 - подавати центральним та місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям пропозиції з питань, що належать до його компетенції.                            

  1. Комітет доступності провадить свою діяльність на основі взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадськими об'єднаннями, підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності. 
  1. Склад комітету доступності формується з числа представників виконавчих органів Добровеличківської селищної ради (відділу комунальної власності, містобудування, архітектури, ЖКГ, центру надання соціальних послуг населенню, інших виконавчих органів), громадських організацій осіб з інвалідністю, що представляють інтереси людей з ураженням опорно-рухового апарату, з порушенням слуху чи зору, фізичних осіб (за їх бажанням).
  2. Комітет доступності очолює голова, який за посадою є першим заступником селищного голови, до компетенції якого належать питання, що стосуються будівництва та благоустрою.

Голова комітету доступності здійснює керівництво його роботою. 

  1. Формою роботи комітету доступності є засідання, що проводяться за рішенням голови комітету доступності, а у разі його відсутності – членів комітету, секретарем комітету.

План роботи комітету доступності формується за пропозиціями його членів і затверджується його головою.

Порядок денний чергового засідання комітету доступності формується за пропозиціями його членів.

Засідання комітету доступності вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини його членів.

Засідання проводить його голова, а у разі його відсутності – секретар комітету. 

  1. Рішення комітету доступності (в тому числі регламент, план роботи, порядок денний) вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на засіданні членів комітету доступності. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.

Рішення комітету доступності оформлюються протоколом, який підписується головуючим на засіданні та секретарем. Примірники протоколу надсилаються членам комітету доступності та відповідним місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування у п'ятиденний строк після проведення засідання для врахування під час прийняття остаточного рішення або в подальшій роботі.

Рішення комітету доступності мають рекомендаційний характер. 

  1. Комітет несе відповідальність за організацію своєї роботи згідно цього Положення та за прийняті ним рішення. Документи, що створюються в результаті роботи Комітету, та які надходять на його розгляд зберігаються в відділі комунальної власності, містобудування, архітектури, ЖКГ виконавчого органу Добровеличківської селищної ради – Апарату ради. 
  1. Члени комітету доступності можуть брати участь у нарадах, що проводяться місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування з питань, що належать до компетенції комітету доступності. 
  1. Забезпечення проведення засідань комітету доступності здійснює відділі комунальної власності, містобудування, архітектури, ЖКГ виконавчого органу Добровеличківської селищної ради – Апарату ради. 
  1. Комітет доступності інформує громадськість про свою діяльність, прийняті на засіданнях рішення та стан їх виконання через офіційний вебсайт Добровеличківської селищної ради. 
  1. Комітет доступності щороку не менше одного разу на півріччя  надає  узагальнюючу інформацію та пропозиції обласному комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

_____________________________________

 


ЗАТВЕРДЖЕНО       

Розпорядження

Добровеличківсько селищного голови

 

від 01 березня 2021 року   № 8-аг

 

Склад

комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Добровеличківської селищної ради

 

Голова комісії :

ЯЦЕВИЧ

Олександр Валерійович

 

- перший заступник селищного голови 

Секретар:

 

 

____________________

- начальник відділу комунальної власності,  містобудування, архітектури, ЖКГ

 

Члени комісії :

 

БАБЕНКО

Альона Леонідівна

 

- Комунальна установа

«Інклюзивно- ресурсний Центр»    

ГУЛА

Олександр Васильович

 

- директор КП «Нілот»

МІЛЮТІНА

Інна Миколаївна

 

- Директор «Центру надання соціальних послуг населенню»

ОСІНКІНА

Альона Миколаївна

 

-   Інспектор з благоустрою

ПАВЛЕНКО

Микола Юрійович

 

- директор «ДОБРА-СЕРВІС»

_____________________

 

- головний спеціаліст – архітектор відділу комунальної власності, містобудування, архітектури, ЖКГ

 

___________________________

 

ЗАТВЕРДЖЕНО       

Розпорядження

Добровеличківсько селищного голови

 

від 01 березня 2021 року   № 8-аг

План

заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2021 – 2023 роки

 

 

з/п

Найменування заходів

Відповідальні за виконання

Строк виконання

1

Забезпечити обов’язкове врахування потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення під час будівництва, реконструкції, реставрації, ремонту об’єктів громадського та цивільного призначення, благоустрою, дорожньо-транспортної інфраструктури   

Виконавчий комітет Добровеличківської селищної ради;

Підрядні будівельні організації

 

Постійно

2

Забезпечити створення умов для доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних  груп населення до адміністративних будівель, де розміщені органи державної влади та місцевого самоврядування, відповідно до вимог

ДБН В.2.2-17.2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних  груп населення» (облаштування пандусами, кнопками виклику )

Виконавчий комітет Добровеличківської селищної ради;

Підрядні будівельні організації

 

Протягом 2021-2023 років

3

Здійснювати контроль щодо виконання нормативних вимог з безперешкодного доступу людей з інвалідністю до об’єктів житлового та громадського призначення, вулично-дорожньої мережі, елементів благоустрою

Виконавчий комітет Добровеличківської селищної ради

 

Постійно

4

Провести перевірку стану облаштування комунальних закладів освіти, охорони здоров’я, культури Добровеличківської селищної територіальної громади для безперешкодного доступу людей з інвалідністю та інших маломобільних  груп населення

Виконавчий комітет Добровеличківської селищної ради

 

Постійно

5

Провести перевірку стану облаштування банківських установ, аптек, організацій та установ інших форм власності для безперешкодного доступу людей з інвалідністю та інших маломобільних  груп населення Добровеличківської селищної територіальної громади

Виконавчий комітет Добровеличківської селищної ради

 

Протягом 2021-2023 років

6

Продовжити роботу з облаштування спеціальних місць для паркування транспортних засобів людей з інвалідністю  на відкритих індивідуальних автостоянках, на вулицях у зонах паркування та автобусних зупинках.

Виконавчий комітет Добровеличківської селищної ради;

Підрядні будівельні організації

Постійно

7

Забезпечувати висвітлення інформації щодо додержання прав осіб з інвалідністю у засобах масової інформації, на офіційному сайті Добровеличківської  селищної ради

Виконавчий комітет Добровеличківської селищної ради

 

Постійно

_______________________________________________

 


 

 

 

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада