Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Розпорядження » Архів » РОЗПОРЯДЖЕННЯ 203-р від 04.12.2020р. Про дотримання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоках закладів освіти селищної ради

РОЗПОРЯДЖЕННЯ 203-р від 04.12.2020р. Про дотримання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоках закладів освіти селищної ради

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ

ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКОГО РАЙОНУ

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

від 04 грудня 2020 року                                                                                   № 203-р

 

Про дотримання

санітарно-гігієнічних вимог

на харчоблоках закладів освіти

селищної ради


Керуючись ст.32 Законну України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 56 Закону України «Про освіту», ст. 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591 (із змінами) «Про затвердження норм  харчування  у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», постанови Головного державного санітарного лікаря України  від 22.08.2020 №50 «Тимчасові рекомендації щодо організації та протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та з метою забезпечення на належному рівні санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоках закладів освіти селищної ради

  1. Керівникам закладів дошкільної та загальної середньої освіти селищної ради:
    • здійснювати жорсткий  і дієвий контроль за кількістю та якістю продуктів харчування, які надходять до закладу освіти, відповідно до  вимог технічної, якісної характеристики продуктів харчування, станом їх зберігання;
    • контролювати забезпечення двотижневим запасом продуктів тривалого терміну зберігання;
    • контролювати якість готових страв, дотримання примірного двотижневого меню та норми заміни продуктів за енергетичною цінністю для учнів закладів загальної середньої освіти, погодженого з відділом Держпродспоживслужби;
    • не допускати присутності учнів у виробничих приміщеннях їдальні, не дозволяти залучати школярів до робіт, пов’язаних із приготуванням і роздачею їжі, а саме: порціонування роздачі кулінарних виробів, проведення санітарної обробки й дезінфекції обладнання, посуду й інвентарю, не залучати персонал, у посадові обов’язки якого не входять указані види діяльності;
    • не допускати в закладах освіти проведення днів народження та інших свят з вживанням продуктів харчування;
    • суворо заборонити використання приміщень шкільних їдалень не за призначенням;
    • про всі випадки захворювань  на гострі кишкові інфекції дітей в закладах освіти інформувати негайно інформувати відділ освіти, культури, молоді, туризму та спорту селищної ради;
    • не допускати порушень вимог нормативно-розпорядчих документів щодо прийому й зберігання продуктів харчування, приготування й реалізації готових страв;
    • забезпечити прийняття продуктів харчування та продовольчої сировини лише за наявності супровідних документів, які підтверджують відповідність даної продукції,  при виявленні недоброякісного будь-якого продукту  складати відповідний акт  та повертати  недоброякісну продукцію разом із актом постачальнику;
    • забезпечити належне зберігання добових проб кожної страви раціону та зберігати упродовж доби до закінчення аналогічного прийому їжі наступного дня;
    • суворо дотримуватися санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог під час зберігання, кулінарної обробки продуктів харчування, дотримуючись послідовності виробничого процесу та технології приготування їжі для дітей;
    • не допускати на харчоблок сторонніх осіб, робота яких не пов’язана з технологічними процесами приготування їжі;
    • заборонити зберігання в приміщеннях харчоблоку особистих речей та продуктів;
    • працівники харчоблоку у виробничому приміщенні можуть мати при собі лише невелику сумку для  речей особистої гігієни;
    • інформацію про виконання даного розпорядження подати відділу освіти, культури, молоді, туризму та спорту селищної ради до 25 грудня 2020 року.
  2. Відділу освіти, культури, молоді, туризму та спорту селищної ради:
    • тримати на постійному контролі дотримання санітарно-гігієнічних вимог харчоблоків закладів освіти селищної ради;
    • питання організації харчування здобувачів освіти винести на розгляд засідання виконкому селищної ради протягом 2021 року.
  3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Анжелу ПЕТРОВУ.

 

  

Селищний голова                                                  Володимир ОСІЄВСЬКИЙ

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада