Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Державна служба зайнятості інформує » Для роботодавців » Чи може служба зайнятості сприяти суб’єктам господарювання в укомплектуванні нових робочих місць, що створюються по грантовій програмі для переробних підприємств?

Чи може служба зайнятості сприяти суб’єктам господарювання в укомплектуванні нових робочих місць, що створюються по грантовій програмі для переробних підприємств?

Чи може служба зайнятості сприяти субєктам господарювання в укомплектуванні нових робочих місць, що створюються по грантовій програмі для переробних підприємств?

Так, може.

Перш за все нагадаємо, що відповідно до пункту 20 Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2022 року № 877 (із змінами), однією з обов’язкових умов договору гранту є створення робочих місць та працевлаштування на них працівників.

Робочі місця та працевлаштування на них за грантовою програмою повинно бути здійснено не менш як 30 відсотків не пізніше ніж через шість місяців з дати отримання гранту та решта – не пізніше ніж через дванадцять місяців з дати отримання гранту.

Кількість робочих місць, що має бути створена (до 25), визначена в додатку до вказаного Порядку і залежить від розміру наданого гранту. Так, при сумі гранту до 1,8 млн грн має бути створено 5 робочих місць.

Субєкти господарювання, які отримали грант, мають можливість укомплектовувати робочі місця за сприяння державної служби зайнятості. Для цього необхідно подати до центру зайнятості форму звітності № 3-ПН “Інформація про попит на робочу силу (вакансії)” в паперовій чи електронній формі. Електронний варіант форми можна отримати на вебсторінці Державного центру зайнятості http://surl.li/ddocx

Довідково повідомляємо, що до вищевказаного Порядку постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023 року № 780 (набере чинності 14 серпня 2023 року) внесені зміни. Ці зміни, серед іншого, стосуються і питань оплати праці працівників, прийнятих на грантові робочі місця. Визначено, що заробітна плата працівників встановлюється у розмірі не менше встановленого законодавством мінімального розміру заробітної плати на 1 січня року, в якому було отримано грант (у 2023 році це 6700 грн), за умови працевлаштування тривалістю на повний робочий день. Виконання зазначеної вимоги підтверджується приростом середньої кількості працівників суб’єкта господарювання в еквіваленті повної зайнятості та копією поданого до органів державної податкової служби податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку.

Переглянути постанову Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023 року № 780 можна на урядовій вебсторінці за посиланням http://surl.li/jqreb

Виникають питання щодо добору працівників? Звертайтеся до найближчої філії обласного центру зайнятості за місцем вашого перебування або телефонуйте за номером  (044) 244 94 92.

Крім того, обласний центр зайнятості має власний Telegram-канал, де є можливість отримати відповіді на питання сфери зайнятості https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада