Результати проєкту EU4Skills: опитування випускників за професією кухаря
На сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук розпочато розміщення матеріалів з питань висвітлення результатів пілотного проєкту EU4Skills щодо випускників за певними професіями (попередньо йшла мова про професії залізничного транспорту). Наразі мова йтиме про кухарів.
У Кіровоградській області готують кухарів у 14 закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Одним з таких закладів є Державний заклад професійної (професійно-технічної) освіти “Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі” (Кропивницький район, загальний випуск 2020 року – 183 учні, у тому числі 58 за професією кухаря. Ознайомитись з інформацією про ліцей можливо на його вебсторінці).
Випуск учнів 2020 року в ліцеї проведено за такими професіями:
кухар;
кухар, майстер ресторанного обслуговування.
У розділі III “Результати опитування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти 2020 року” комплексного звіту “Ринок праці Кіровоградської області. 2021” опрацьована інформація як відносно блоку професій з приготування страв та напоїв (у тому числі кухарів) по Кіровоградській області, так і щодо 10 пілотних областей.
Частка чоловіків серед випускників професій з приготування страв та напоїв склала 47%, жінок – 53%.
Детальніше за посиланням: http://licey.kr.ua/
Кіровоградський обласний центр зайнятості