Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Державна служба зайнятості інформує » Для шукачів роботи » ТОП-10 перспективних професій у майбутньому за прогнозами експертів

ТОП-10 перспективних професій у майбутньому за прогнозами експертів

ТОП-10 перспективних професій у майбутньому за прогнозами експертів

 

Ви стоїте на порозі вибору майбутньої професії?  Порада – зверніть увагу на професії, які сьогодні в дефіциті на ринку праці і на які прогнозують попит у найближчі 5-10 років. На той час ви вже закінчите інститут та почнете шукати роботу.

Експерти з працевлаштування вже визначили орієнтовний  рейтинг затребуваних та перспективних професій в Україні у 2022 році.

ТОП-10 перспективних професій на українському ринку праці.

Інженер IT, програміст

Займається проєктуванням, розробкою та обслуговуванням інформаційних систем, захистом інформації. Він працює над створенням локальних мереж, серверів, технічних засобів зберігання та передачі даних, апаратною підтримкою користувачів.

Юрист

Останні 5-7 років кажуть, що юристів в Україні надто багато і варто обирати іншу спеціальність. Але водночас постійно відкриті вакансії для спеціалістів з вищою юридичною освітою та насправді є гострий дефіцит у компетентних професіоналах у цій сфері. Юристи можуть працювати адвокатами, в органах прокуратури та судової влади, нотаріусами, слідчими, а також викладати та надавати юридичні послуги. Навчають юристів у багатьох українських навчальних закладах, у той же час для працевлаштування наявність диплома про вищу освіту є обов’язковою умовою.

Економіст

Сфера компетенцій економістів є максимально широкою – можна працювати на підприємствах, у банківських установах, у брокерських конторах, органах статистики та державного планування, аналітичних організаціях. Це загальна категорія, яка включає професіоналів різних напрямків та спеціальностей.

Менеджер з реклами та РR, маркетолог

Маркетологи і спеціалісти з реклами – одні з найбільш популярних. Їхнє завдання – продумати та реалізувати стратегію виходу і просування нових та існуючих продуктів, послуг та бізнесів на ринку, знайти підхід до потенційного покупця та підвищувати лояльність аудиторії до бренду.

Інженер зв’язку

Ця технічна спеціальність гостро потребує спеціалістів. Займатися потрібно розвитком систем мобільного зв’язку, телекомунікацій, інтернету, їх обслуговуванням та підтримкою. Без диплома претендувати на високооплачувану роботу неможливо.

Архітектор

Архітектори сьогодні – одна з найпопулярніших професій. Без нього неможливо звести навіть дачний будиночок, і перепланування у квартирі без архітектурного обґрунтування та технічної документації заборонено проводити. Робота складна та відповідальна, і без вищої освіти до неї не допустять.

Перекладач (східні мови)

На ринку праці вже надлишок перекладачів з англійської та німецької мов, а ось фахівців з арабської, китайської мови не вистачає. Можна займатися синхронним, письмовим та технічним перекладом.

Фармацевтика, медицина, лікар (зі спеціалізацією)

Усі медичні спеціальності на піку популярності. Працювати можна як у державних клініках, так і приватних. Вчитися доведеться довго: від 7 років на лікаря загальної практики до 15 – на хірургів.

Математичні, фізико-технічні спеціальності

Дуже гострий дефіцит у цій сфері гарантує, що без роботи ви точно не залишитеся. І це ситуація не лише в Україні, а й у Європі, тому паралельно рекомендуємо серйозно взятися за вивчення англійської мови – з українським дипломом математика чи фізика та знанням іноземних мов ви легко знайдете роботу будь-де.

Логіст

У глобалізованому світі логістика виходить на перший план. Логісти займаються організацією розподілу продукції за складами та торговельними мережами, транспортом, плануванням запасів та закупівель підприємств і торгових мереж.

На сьогоднішній день на Кіровоградщині роботодавці не потребують фахівців більшості вищеперелічених професій. Серед наявних: 116 вакансій на посади лікарів (заробітна плата від 6 500 грн до 20 000 грн) та фармацевтів  (заробітна плата від 6 500 грн до 8 000 грн), а також по одній вакансії на посади економіста (заробітна плата від 9 000 грн) та програміста (заробітна плата від 6 500 грн).

До початку вступної кампанії ще є час, і ви можете оцінити свої сильні сторони, проаналізувати, в якій професії ви знайдете себе і зможете побудувати успішну кар’єру.

У разі, якщо ви вже обрали професію, маєте відповідну освіту та перебуваєте у пошуку роботи, запрошуємо відвідати сайт Кіровоградського обласного центру зайнятості та ознайомитися з наявними вакансіями https://is.gd/LQ66ql.

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада