Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Державна служба зайнятості інформує » Для шукачів роботи » Чи може бути призначена допомога по безробіттю внутрішньо переміщеній особі за відсутності належної інформації про страховий стаж?

Чи може бути призначена допомога по безробіттю внутрішньо переміщеній особі за відсутності належної інформації про страховий стаж?

Чи може бути призначена допомога по безробіттю внутрішньо переміщеній особі за відсутності належної інформації про страховий стаж?

 

Питання призначення допомоги по безробіттю врегульовані нормами Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”. Одним із ключових моментів при її призначенні є наявність відповідних документів та даних у Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Законом України “Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану” (набрав чинності 07.05.2022) доповнено розділ VIII “Прикінцеві положення” вищевказаного Закону пунктом 3-3. Цей пункт, зокрема, містить норму, що під час дії воєнного стану внутрішньо переміщеній особі, яка не має документів про періоди страхового стажу, трудової діяльності, заробітну плату, допомога по безробіттю призначається з урахуванням інформації, що міститься у державних інформаційних реєстрах.

До отримання всіх необхідних відомостей, допомога по безробіттю призначається у мінімальному розмірі (наразі це 1 тисяч грн), а загальна тривалість виплати такої допомоги не може перевищувати 180 календарних днів.

Після надходження необхідних відомостей тривалість виплати допомоги та її розмір переглядаються відповідно до законодавства.

 

#Правовий_порадник_шукача_роботи

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада