Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Всесвітній день охорони праці: цінність результатів будь-якої трудової діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника

Всесвітній день охорони праці: цінність результатів будь-якої трудової діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника

 Проблеми незадекларованої праці, виробничого травматизму в умовах повномасштабної війни наносять невиправної шкоди обороноздатності країни та економіці. Подолати ці явища самостійно не під силу жодному державному органу. Тільки поєднавши зусилля всіх сторін соціального діалогу можливо досягти прогресу у зниженні рівня незадекларованої праці та травматизму на виробництві.

            

Які кроки здійснюють сторони соціального діалогу для їх подолання?Протягом останніх років на майданчику, створеному Державною службою України з питань праці та сторін соціального діалогу, до складу яких входить Пенсійний фонд України, функціонує Міжвідомча робоча група з питань розробки узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань.

          

На засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, у тому числі у неформальному секторі економіки, та виробничого травматизму і напрацювання шляхів їх реалізації затверджено Національний план спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2024 рік.

           

Особлива увага приділена питанням безпеки та здоров’я працівників на роботі, підвищенню якості розслідування нещасних випадків, запобіганню прихованому виробничому травматизму, сприянню створення на рівні роботодавців здорових умов праці для зміцнення психічного здоров’я працівників та підвищення обізнаності суспільства з питань безпечної організації роботи.

             

Також на засіданні Міжвідомчої робочої групи  затверджено План заходів з відзначення Дня охорони праці у 2024 році, складений на підставі пропозицій членів робочої групи.

            

Що передбачає План заходів з відзначення Дня охорони праці у 2024 році?

Проведення низки заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності суспільства з питань охорони праці, зокрема, проведення онлайн-конкурсу “Мистецтво безпеки праці”, інформаційних кампаній, масових заходів круглого столу тощо.

  

У сучасних умовах саме соціальний діалог є важливим інструментом реалізації політики держави у сфері праці та безпеки праці, засобом попередження та розв’язання соціальних конфліктів, сприяє підвищенню прозорості процесу прийняття рішень, врахуванню пропозицій формальних і неформальних сторін. Співпраця між сторонами соціального діалогу дозволяє досягати гармонії між соціально-економічними інтересами різних груп у сфері безпеки праці для формування більш справедливого та стабільного суспільства.

         

         

Ольга Янчук, заступник начальника управління-

начальник відділу профілактики та

розслідування нещасних випадків

управління контрольно-перевірочної

роботи головного управління 

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада