Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Щорічної всеукраїнської  акції «За чисте довкілля»

Щорічної всеукраїнської  акції «За чисте довкілля»

 Шановні жителі, керівники підприємств, установ, організації всіх форм власності, закладів освіти та культури Добровеличківської територіальної громади!

 

Відповідно до рішення виконавчого комітету Добровеличківської селищної ради від 25.03.2024 року №57 «Про підготовку та проведення на території Добровеличківської  селищної ради щорічної всеукраїнської  акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою у 2024 році»,  запровадити з 01 квітня по 01 травня 2024 року на території Добровеличківської селищної ради щорічну всеукраїнську акцію «За чисте довкілля» та День благоустрою.  

               

Метою даного заходу є забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах громади, пропаганди охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів, приведення до належного санітарного стану населених пунктів, зелених зон, місць відпочинку, прибережних смуг річок і водоймищ та виховання у населення бережливого ставлення до навколишнього природного середовища.

                          

Закликаємо всіх долучитися до виконання даних заходів на території громади. Порядок в громаді починається з упорядкування території біля свого будинку, особливу увагу потрібно приділити кладовищам, дорогам та зонам відпочинку.

              

Кожен повинен розуміти, що чистота наших населених пунктів залежить саме від нас. Тому подбаємо про чистоту навколо себе, не будемо сторонніми  спостерігачами, адже підтримання чистоти та порядку – це запорука здоров’я і краси нашого рідного краю.  

              

Крім того наголошуємо про необхідність дотримання всіх заходів безпеки в умовах дії військового стану на території України,  враховувати санітарно-епідеміологічну ситуацію на території громади в цілому, чинні протиепідемічні обмеження встановлені нормативно-правовими актами уряду України, дотримуватися Правил благоустрою населених пунктів Добровеличківської територіальної громади, затверджених рішенням сесії Добровеличківської селищної ради від 13.10.2021 року №235 та Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства від 10.04.2006 №105 на об’єктах благоустрою зеленого господарства, відповідно до яких забороняється:

  • вивозити і звалювати в невідведених для цього місцях відходи, сміття, траву, гілки, деревину, листя тощо;
  • спалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки.

                        

Додатково інформуємо, що за порушення Правил благоустрою населених пунктів Добровеличківської територіальної громади винні особи будуть притягуватися до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства.

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада