Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » До другої річниці від початку широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України

До другої річниці від початку широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України

 24 лютого 2024 року виповнюється два роки від початку широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України.

 

Під надуманим приводом захисту російського мовного населення в нашій державі від уявних утисків та обмежень кремль насправді поставив за мету знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. Водночас ця агресія виявилася викликом міжнародному світовому порядку, створеному після Другої світової війни, порушила загальну стабільність в Європі та стала загальною загрозою для світової безпеки.

 

Сучасна російсько-українська війна розпочалася де-факто ще десять років тому, у лютому 2014 року, коли російська федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. До 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-української війни з різною інтенсивністю бойових дій точилися на сході нашої країни. Хоча протистояння російській гібридній агресії та впливу в різних сферах відбувалося не тільки на лінії фронту, а й на всій території України.

 

Наш героїчний опір став не лише боротьбою за свободу країни та виживання українського народу. Ми є нині форпостом вільної Європи та усього демократичного світу, запорукою її безпеки та майбутнього. Без перебільшення, від перемоги України залежить стабільність у світі загалом. Водночас наша держава ефективно стримує агресію і долає ворога завдяки потужній міжнародній допомозі.

 

Ми маємо і надалі залишатися консолідованими як усередині держави, так і на міжнародному рівні задля перемоги над агресором й розбудови демократичної правової Української держави в сім’ї європейських націй.

 

Вдячні нашим військовим, які мужньо та відважно боронять і бʼються за українську землю, які щодня продовжують нищити ворога та знищувати бойовий потенціал противника. Дякуємо за ваш подвиг і вашу волю до Перемоги!

 

Памʼятаємо і віддаємо шану кожному, хто віддав своє життя у боротьбі за вільну Україну.

 

Слава Україні і її Героям!

               

Інформаційні матеріали щодо спротиву українського народу російському агресору,

розроблені Українським інститутом національної пам’яті до 10-річчя від початку російсько-української війни

можна переглянути за посиланням - https://uinp.gov.ua/informaciyni-materialy

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада