Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » В рамках проєкту «Простір безпеки» проведено психологічний тренінг

В рамках проєкту «Простір безпеки» проведено психологічний тренінг

 Поняття «особисті кордони» вже міцно увійшло в життя сучасної людини. І це не дивно, адже підсвідомо розуміти, що кожен має право на особистий простір ми починаємо вже в дитинстві. І якщо ці межі грубо чи ненароком порушуються, то ми можемо відчувати дискомфорт чи ще гірше. То як зберегти особисті кордони, не переходити чужі і вміти відстояти власні?

                               

14 та 15 березня  у сесійні залі Добровеличківської селищної ради в рамках проєкту «Простір безпеки» «Розбудова демократичного, мирного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні –Фаза ІІ», що впроваджується  Українським Жіночим Фондом в партнерстві зі  Структурою ООН Жінки за фінансової підтримки Уряду Норвегії було проведено психологічний тренінг на тему: «Особисті кордони: де починаються і що робити, коли їх порушують?».

          

Ініціаторами зустрічі стали ГСД «Добро» та практичний і медичний психолог -  Ганна Колєва (м. Кропивницький).

          

У процесі творчої співпраці та практичної взаємодії учасників тренінгу з’ясовано сутнісні специфічні особливості особистісних кордонів. Під час виконання практичних вправ опрацьовано навички протистояння маніпулятивним впливам. Досліджено особистісні кордони та здійснено візуалізацію стосунків із зовнішнім світом, де кожен учасник – у центрі впливів та відносин. Паралельно визначено стратегію окреслених кордонів учасників тренінгу, аргументовано отримані результати.

           

Значущою у контексті захисту особистого простору була практична робота, спрямована на відпрацювання умінь відмовляти, що зазвичай дозволяє привести в норму почуття, визначає самооцінку, сприяє особистісному росту.

            

Учасники констатували, що проведений психологічний тренінг є корисним, оскільки здобута інформація сприятиме визначенню стилю їхньої поведінки. Нарешті, поважаючи власні кордони, ми автоматично дбаємо про шанобливе ставлення до кордонів навколишніх.

                  

Так, ми особистості – неповторні в своїх індивідуальностях! То ж  про це маємо заявляти, прагнучи самовдосконалення.

                            

 

 

 

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада