Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Держпродспоживслужба » САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНИЙ НАГЛЯД » Сторінка 2

СКАЗ: СИМПТОМИ І ЩО РОБИТИ

 

Увага - колодязна вода не завжди безпечна!

Найбезпечнішою для здоров’я людини за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками є артезіанська вода, яка подається населенню із глибин водоносного горизонту. Але на жаль не всі населені пункти нашого району забезпечені якісною артезіанською водою. Велика кількість населення використовує для пиття та приготування їжі воду із громадських або індивідуальних колодязів, де якість та безпечність води у багатьох випадках не відповідає вимогам чинного санітарного законодавства за такими показниками як нітрати, сульфати, фториди, сухий залишок та загальна жорсткість...

       

Докладніше

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ЧЕРЕЗ ВІДСУТНІСТЬ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ ПРИПИНИЛАСЯ ЦЕНТРАЛІЗОВАНА ПОДАЧА ВОДИ

 Через часті обстріли енергетичної та критичної інфраструктури нашої країни зі сторони російської федерації почастішали перебої в електро- та водопостачанні. Тож варто заздалегідь підготуватись до таких екстрених умов та вжити деяких заходів...

Докладніше

Що робити у випадку відсутності водопостачання

 У зв'язку з випадками припинення водопостачання та враховуючи те, що вода є однією з найнеобхідніших умов для людини, рекомендуємо:
💧для пиття використовувати лише добре прокип’ячену або бутильовану воду. Кип’ятіння є найефективнішим методом знезаражування води – для пиття та приготування їжі воду потрібно кип’ятити не менше 10 хвилин від моменту закипання
💧використовуйте питну воду з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання – колодязів, шахтних криниць, пунктів розливу питної води лише ❗️після обробки❗️
💧зберігайте воду в закритих ємностях. Щоб не сплутати ємності, нанесіть позначки щодо призначення води (вода для пиття, вода для господарських потреб тощо)
☝️Пам'ятайте! Вода належної якості – запорука недопущення зараження інфекційними захворюваннями та загострення хронічних хвороб

Що потрібно знати про коронавірус 2019-nCoV та як запобігти поширенню інфекції

Коронавірус 2019-nCoV - це новий вірус, який спричиняє розвиток респіраторних захворювань у людей та може передаватися від людини до людини. Цей вірус уперше був ідентифікований під час розслідування спалаху в м. Ухань, Китай, у грудні 2019 року... 

Докладніше

Профілактика гострих кишкових захворювань і харчових отруєнь для керівників закладів громадського харчування

З метою запобігання гострим кишковим захворюванням і харчовим отруєнням, пов'язаним з проведенням масових заходів (свята, випускні вечори, весілля, хрестини, поминальні обіди тощо) на об'єктах громадського харчування, суб’єкти господарювання (юридичні особи, фізичні особи – підприємці), які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані забезпечити ряд вимог...

Докладніше

Дії населення при загрозі або виникненні НС з викидом (виливом) АЗОТУ

Україна вже більше п'яти місяців бореться із російськими загарбниками. За цей час вже фіксувалися випадки хімічної атаки населення у різних регіонах, тому важливо знати, як правильно діяти, аби захиститися від отруєння азотною кислотою.

АЗОТНА КИСЛОТА – безбарвна димуча рідина з їдким запахом, легко розкладається,забарвлюючись у жовтий колір. Сильний окислювач, корозійна для більшості металів...

Докладніше
←  повернутися 1 2 далі →
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада