Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Добра, світла пам’ять про загиблого воїна-земляка назавжди залишиться в наших серцях

Добра, світла пам’ять про загиблого воїна-земляка назавжди залишиться в наших серцях

Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна… Війна. Вже вісім років наша країна втрачає кращих своїх синів, які захищають нас у війні з російською федерацією та її найманцями. Наш народ переживає найтрагічніші сторінки своєї історії. Серце крається від жалю за всіх загиблих у цій кривавій та лютій війні. Болить душа за мужніх Героїв, які віддають найцінніше – своє життя – для того, щоб ми з вами могли жити.

На жаль сьогодні наша громада знову схилила свої голови у глибокій скорботі… Велике горе об’єднало всіх людей, які зібралися в селі Гнатівка, щоб провести в останній путь свого земляка, військовослужбовця Збройних Сил України, молодшого сержанта ЧАБАНЕНКА Олександра Вікторовича.

 

 

Кортеж із загиблим воїном зустрічали живим коридором шани жителі Добровеличківської громади, покладаючи квіти перед автомобілем з домовиною Героя - земляка...

 

 

  

ЧАБАНЕНКО Олександр Вікторович народився 27 червня 1970 року в селі  Гнатівка Добровеличківського району Кіровоградської області. Після здобуття неповної середньої освіти хлопець продовжив навчання у Кіровоградському машинобудівному технікумі, був призваний на строкову військову службу і два роки служив на Байконурі. Після повернення переїхав до села Баштанка Миколаївської області, одружився, на світ з’явилась донечка. Олександр Вікторович працював в міліції, в пожежній частині. Пізніше – трудовлаштувався в столиці. Чоловік мав золоті руки, тому ніколи не сидів без роботи – ще й підпрацьовував на станції технічного обслуговування автомобілів. Придбав собі будинок  в мальовничому селі на Черкащині, будував плани на  майбутнє. Але все змінила війна…

Справжній патріот своєї Батьківщини, Олександр не зміг спокійно всидіти вдома, коли  росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну. Чоловік не вагаючись пішов до військкомату, записався добровольцем та мужньо став на захист Батьківщини в складі 14-тої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

08 жовтня ворог здійснив підступний обстріл населеного пункту Першотравневе, що на Харківщині. Виконуючи бойове завдання щодо захисту Незалежності України, багато українських воїнів загинули та були поранені. Серед полеглих був і ЧАБАНЕНКО Олександр Вікторович.

Ціною свого життя він здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка - віддав своє життя за цілісність і незалежність України. На віки-вічні його ім'я буде вписане в історію нашої громади та України, як воїна – Героя.

Прощання з загиблим воїном проходило  в  селі Гнатівка, де зібралися його рідні,  близькі та друзі, бойові побратими загиблого,  а також жителі нашої громади.

 

 

 

  

До родини та близьких загиблого зі словами співчуття звернувся  Добровеличківський селищний голова Володимир Осієвський:

  • Сьогодні тут, поміж нас - родина, рідні та друзі Олександра. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про мужнього захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови в скорботі!

 

Пам’ять загиблого воїна ЧАБАНЕНКА Олександра Вікторовича було вшановано хвилиною мовчання.

Зі словами співчуття до родини загиблого також звернулися начальник другого відділу Новоукраїнського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Михайлов та настоятель Свято-Миколаївської церкви Андрій Савельєв.    

       

 

 

 

   

Поховали мужнього героя ЧАБАНЕНКА Олександра Вікторовича на Гнатівському сільському кладовищі, де відбулось заупокійне богослужіння та прощання з загиблим воїном-земляком.

 

 

 

  

 

Останню шану побратиму віддали воєнним салютом.

 

Спи спокійно, Солдате.

Добра, світла пам’ять про тебе і вдячність за твій подвиг

назавжди  залишаться в наших серцях.

Вічна пам’ять захиснику України!

Ніколи не забудемо…

Герої не вмирають! Героям слава!

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада