Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » До уваги субєктів господарювання агропромислового комплексу

До уваги субєктів господарювання агропромислового комплексу

Суб’єкти господарювання, які реалізовуватимуть пальне, повинні зареєструватися платниками акцизного податку не пізніше ніж за три дні (п. 4, 6 Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, затвердженого постановою КМУ від 24.04.2019 № 408; далі — Порядок № 408). Такий обов’язок був і раніше, але з 01.07.2019 змінилося тлумачення терміна «реалізація пального», наведеного у підпункті 14.1.212 ПКУ. Тому із другого півріччя 2019 року серед платників паливного акцизу опинилися не тільки особи, які передають право власності на пальне. Сплачують акциз ще й суб’єкти господарювання, які використовують пальне для власного споживання.

Утім не всі, хто провадить операції з пальним, зобов’язані реєструвати акцизні склади і, відповідно, реєструватися платниками паливного акцизу (пп. 14.1.6 ПКУ). Ідеться про осіб, які виконують одночасно такі умови:

мають приміщення або території, на кожній із яких загальна місткість розташованих ємностей для навантаження-розвантаження і зберігання пального не перевищує 200 куб. м;

протягом календарного року отримують пального не більше ніж 1000 куб. м. При цьому не враховують обсяг пального, отриманого через паливороздавальні колонки в місцях роздрібної торгівлі пальним, на які є відповідні ліцензії;

використовують пальне винятково для потреб власного споживання чи промислової переробки і не провадять операцій з реалізації та зберігання пального іншим особам.

Для платників єдиного податку четвертої групи не обмежують місткість ємностей, але обсяги річних закупівель пального не мають перевищувати 10 000 куб. м.

Усі інші особи, які провадять операції з пальним, однак не можуть виконати наведені вище умови, стануть платниками акцизного податку і мають зареєструвати місця зберігання пального як акцизні склади (стаціонарні). Кожному складу нададуть унікальний номер (п. 5 Порядку № 408).

Додатково повідомляємо, що відповідно змін чинного законодавства суб’єкти господарювання агропромислового комплексу, які надають послуги з обробітку полів з використанням власного пального повинні зареєструватися платниками акцизного збору.

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада