Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Використовувати піротехніку – салюти, феєрверки та петарди ЗАБОРОНЕНО!

Використовувати піротехніку – салюти, феєрверки та петарди ЗАБОРОНЕНО!


  • Нагадуємо, що запускати салюти, феєрверки та використовувати петарди під час дії воєнного стану – заборонено
  • Правопорушники, які ігноруватимуть обмеження, будуть притягуватися, як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності.

Усі факти порушення визначених обмежень та заборон, будуть фіксуватись поліцією, а правопорушники будуть притягуватись до відповідальності. Закликаємо жителів Добровеличківської селищної територіальної громади з відповідальністю ставитись до використання піротехнічних виробів та не порушувати законодавство.

Повідомлять про факти ігнорування цих заборон за номером «102».

Небезпечно: як феєрверки вбивають та шкодять здоров'ю

Передусім важливо розуміти, що використання феєрверків, салютів та петард може нашкодити людині, яка безпосередньо їх запускає. При необережному використанні або при дефекті засобу люди, які хочуть зробити собі свято, часто отримують опіки, а в деяких випадках навіть позбавляються кінцівок або зору.

Але найчастіше від звуків салютів, феєрверків та петард страждають люди, які перебували у зоні бойових дій, зокрема, учасники та свідки війни. Сьогодні війна зачепила ледь не кожного українця.

Нині багато військових та українців страждають від посттравматичного стресового розладу (ПТСР) й звуки, схожі на вибухи, буквально змушують їх переживати свою травму наново. В такі моменти мозок вмикає реакцію "бий або біжи" й людина може заподіяти шкоди собі чи оточенню.

Також феєрверки шкодять дітям та дорослим з розладами аутичного спектра, оскільки в них високо розвинена чутливість до звукових та світлових подразників. У такі моменти в людини може статися психотичний випадок.

При цьому "жартівникам" важливо усвідомити, що зараз, коли росія щодня обстрілює наші міста, звуки піротехніки лякають не лише людей з ПТСР  чи з аутизмом, а чи не усіх мешканців України.

Також феєрверки буквально вбивають вуличних тварин та домашніх улюбленців. Зокрема кожної новорічної ночі на місцях, де запускали феєрверки та салюти, знаходять мертвих пташок, білок й деколи навіть собак. Птахи дезорієнтуються при гучних звуках та потрапляють у дерева, будинки та високовольтні проводи.

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада