Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » 15 квітня – День довкілля

15 квітня – День довкілля

День довкілля відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня, починаючи з 1998 року згідно указу Президента України «Про День довкілля». Свято було встановлено на честь Стокгольмської конференції з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху, оскільки цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором і ідеологом всесвітнього Дня довкілля.

 

Головна мета свята – підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища.

 

Щорічно влада, громадські організації, екологи закликають українців та всіх, хто піклується про природу взяти участь у висадці дерев, наведенні порядку на вулицях, у парках і скверах, озелененні територій, збиранні сміття, а також проведенні різних конференцій та лекцій, які підвищують усвідомленість населення в екологічних і природоохоронних питаннях.

 

Рішенням виконкому Добровеличківської селищної ради «Про підготовку та проведення на території селищної ради у 2023 році щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня довкілля»,  з метою впорядкування території населених пунктів громади, було затверджено  план заходів проведення щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня довкілля у 2023 році.

 

Працівниками Добровеличківської селищної ради, комунальних  закладів, жителями старостинських округів було здійснено ряд заходів до Дня довкілля.

 

Проведено прибирання прилеглих територій до адмінприміщень, територій навчальних закладів, дитячих садочків, дитячих майданчиків, будинків культури,парків і паркових зон та наведено лад на місцевих кладовищах. Липнязьким старостинським округом висаджено двадцять фруктових дерев, Новолутківським старостинським округом висаджено п’ятдесят берізок та тридцять горіхів, Дружелюбівським старостинським округом висаджено триста п’ятдесят плодових дерев та кущів, також висаджуються квіти.

 

У Дружелюбівці висадили  Алею Пам'яті  в знак спомину, шани, поваги до нашого земляка Дмитра Браги, який віддав своє життя за рідну Україну. Жителі висадили 120 лип,100 кущів форзиції та 12 туй. Саджанці закупили батьки Дмитра.

 

Всі заходи, передбачені рішенням виконкому, щодо проведення всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня довкілля будуть продовжуватися в квітні - травні 2023 року.

 

Долучитися до дня довкілля просто, іноді достатньо і невеликого кроку, що матиме великий вплив на стан довкілля. Приділяти увагу санітарному стану слід не тільки навесні, а впродовж всього року.

 

Чистота нашої землі – у наших руках! Зберегти красу природи, сприяти її оновленню – завдання кожної людини!

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада