Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Творча зустріч з Олесею Кузьменко

Творча зустріч з Олесею Кузьменко

26 жовтня 2023 року в Добровеличківському краєзнавчому музеї до Дня української писемності і мови було проведено  зустріч з літераторкою Олесею Кузьменко «У царині слова».  Багато років свого життя Олеся Кузьменко  проживала в місті Херсон, а після його окупації переїхала в село Липняжка, де проживала з батьками ще в дитячі роки.

 

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні хвилиною мовчання.

 

Директор музею В. Грінченко ознайомила присутніх і біографією та творчим доробком  Олесі Євгенівни Кузьменко (Терещенко).

 

Талановита майстриня  поетичного слова і  прози перші кроки у віршуванні зробила ще в дитячі роки. Була учасником і переможцем багатьох літературних конкурсів у шкільні і студентські роки. Закінчила  середню школу в селищі Каланчак, Херсонський педагогічний університет,   за фахом - вчитель української мови і літератури, психолог.

 

Перша збірка поетеси «Біла птаха» побачила світ у 1999 році накладом п’ятсот  примірників та була ілюстрована відомим художником Антоніо Менегетті з Італії. У  2002 році вийшла   друком  друга поетична збірка «Симфонія душі», у 2005 році - збірка віршів «Білий вальс»,  у 2011 році -  «Жити заново». Авторка має у своєму доробку  і  прозові твори  - дитячі казки «Чому їжачок колючий» та  новели  - «У сповитку цілющого щастя».

 

На її твори композиторами  Валентином Стеренком і Олександром Білецьким  написано сучасні пісні та романси. Твори Олесі Євгенівни звучали  в Канаді (м. Торонто), в  Німеччині, Італії.

 

Твори Олесі Кузьменко увійшли до авторських програм Херсонських  учителів-словесників шкільного курсу «Література рідного краю»,  друкувались у районних та  Херсонській обласній газеті,  Дніпропетровському часописі «Крила», херсонських  часописах «Вісник таврійської фундації» і «Степ» та на сторінках видання ІВО «Сільське життя».

 

Протягом творчої зустрічі з поціновувачами слова Олеся Кузьменко  читала свої поезії, які супроводжувались відеопрезентацію, прозвучали відеозаписи віршів і пісень,  патріотичні та ліричні пісні у виконанні аматорів  КЗ  «Центр культури і дозвілля» (Євгена Алійчука, Анастасії Васюри, Яни Цанько, Віктора Буд-Гусаїма та Руслани Ковальчук).

 

Привітали  літераторку,   начальник відділу освіти, культури, молоді, туризму та спорту  селищної ради Віталій Личко та її колежанки: Тетяна Руднік, Валентина Алєксєєва та багато шанувальників її поетичного слова.

 

А закінчилась зустріч, приємним сюрпризом про який мріяла Олеся Євгенівна, фотосесією Песом - патроном.

 

 

 

 

 

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада