Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » ДОВІДКА ПРО ТРУДОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ ВІДТЕПЕР МІСТИТЬ БІЛЬШЕ ДАНИХ

ДОВІДКА ПРО ТРУДОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ ВІДТЕПЕР МІСТИТЬ БІЛЬШЕ ДАНИХ

 Протягом 11 місяців 2023 року від страхувальників та застрахованих осіб області до головного управління надійшло 33,6 тис. звернень “скан-копія трудової книжки”, які в подальшому опрацьовувалися в рамках всеукраїнської централізованої черги.

Нагадуємо

При укладенні трудового договору особа згідно з  ч. 2 статті 24 Кодексу законів про працю зобов’язана надавати роботодавцеві або трудову книжку (у разі її наявності), або відомості про трудову діяльність з Реєстру застрахованих осіб у формі довідки “Витяг з ЕТК”, де ЕТК – електронна трудова книжка.

Відбулися зміни!

У листопаді 2023 року Пенсійний фонд України модифікував форму довідки “Витяг з ЕТК” та збільшив коло даних для її формування. Відтепер Витяг містить відомості про трудову діяльність, що надходять із джерел:

  1. Скан-копії трудової книжки працівника у разі, якщо роботодавець / працівник передав їх до Пенсійного фонду України, який у свою чергу їх обробив (за періоди роботи до 01.08.2018 як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом, за договором ЦПХ).
  2. Актуальні річні звіти страхувальників з типом “Індані” за період з 1998 року по 2010 рік включно (період трудових відносин розраховується за полями “Дата прийому” та “Дата звільнення” в картці “Індані”).
  3. Актуальні звіти страхувальників за період з 2010 року (період трудових відносин розраховуються за полями “Дата початку” та “Дата закінчення”, що представлені в групі даних “Період трудових відносин або цивільно-правових відносин, проходження військової служби та відпусток” звітної таблиці “Відомості про трудові відносини осіб та проходження військової служби”).
  4. Актуальні звіти страхувальників за період з 2010 року в частині “Дані про період строкової служби у звітному місяці” звітної таблиці “Відомості про осіб, які проходять строкову військову службу”.
  5. Актуальні відомості про періоди безробіття застрахованої особи за даними органів Державної служби зайнятості за період з 2010 року.

Як отримати?

Для отримання “Витягу з ЕТК” можна звернутися до територіального органу Пенсійного фонду України – відділу обслуговування громадян (сервісного центру), або самостійно замовити через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для самостійного замовлення вказаного електронного документа необхідно виконати такі дії:

  • увійти до особистого кабінету, авторизувавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України через КЕП, Дія.Підпис або ID.GOV.UA;
  • натиснути розділ “Електронна трудова книжка” та ознайомитися з правилами користування. Для отримання “Витягу з ЕТК” потрібно перейти до розділу “Комунікація з ПФУ” та натиснути “Запит на отримання електронного документу”;
  • перевірити правильність інформації (ПІБ та податковий номер) та надати дозвіл на обробку персональних даних, вказати номер телефону;
  • натиснути “Відправити до ПФУ”.

Готові відомості про трудову діяльність з РЗО зберігатимуться у лівому боковому меню: “Мої звернення” в статусі “Виконано”. Документ можливо зберегти у форматі PDF та роздрукувати за потреби.

 

Олена ПАРХОМЕНКО,

начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів

головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада