Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Рекомендації Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо протидії торгівлі людьми

Рекомендації Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо протидії торгівлі людьми

 Широкомасштабне  військове вторгнення російської федерації в Україну підвищило вразливість населення до потрапляння  в ситуацію торгівлі людьми.

   

Жінки та діти, які залишають Україну через військову агресію російської федерації, стикаються з ризиками потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Проте жінки, чоловіки та діти на території України теж потрапляють у ситуацію торгівлі людьми, зокрема це пов’язано з переміщенням всередині України, депортацією до рф та примусовим переміщенням на тимчасово окуповані території.

  

Оцінити реальні масштаби торгівлі людьми в Україні досить складно, оскільки більшість постраждалих осіб не звертаються по допомогу, через небажання згадувати пережите.

Як зазначив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, на сьогодні Україна стикається з багатьма викликами у цій сфері, тому з метою попередження та недопущення потрапляння у ситуацію торгівлі людьми необхідно проводити профілактичні заходи, а саме: інформувати громадян про ризики та наслідки потрапляння в ситуації торгівлі людьми на території України та за кордоном; забезпечувати постраждалих осіб необхідною допомогою та захистом, а також притягувати винних осіб до відповідальності.

   

Якщо Ви опинилися в такій ситуації телефонуйте:

Цілодобова безкоштовна «Гаряча» лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей — 1547

Національна «Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми» — 527, 0-800-505-501

 

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада