Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » До 210-ї річниці Великого Кобзаря

До 210-ї річниці Великого Кобзаря

 9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка.

  

Тарас Шевченко – поет, що зробив для відродження і становлення сучасної української нації чи не більше за будь-якого українського політичного діяча чи теоретика політики, відродив у ній національну самоповагу та прагнення до самостійного державно-політичного існування, поставив боротьбу за відродження держави із стану мрії в стан надії, сподівання і, врешті, активної діяльності.

  

Його ім’я стало для багатьох поколінь українців символом свободи, його філософія – національною ідеєю, а твори – обов’язковою частиною гуманітарної освіти. Його «Кобзар» було перекладено на 100 мов світу.

    

Щоб звірити слово із часом, щоб відчути живу енергію душі Кобзаря, щоб зрозуміти нас як українську націю, необхідно закарбувати назавжди: Шевченко – пророк українського народу.

  

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 та 10 березня, які припадають на роковини народження та смерті поета. У цьому році минає 210 річниця з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, для нас це ще одна можливість по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

    

Тарас Шевченко – апостол правди і свободи, нескорений борець за волю України. Сьогодні – у часи потрясінь та повномасштабної війни слова Шевченка як ніколи актуальні. В  його рядках знаходимо силу, віру і наснагу.

 

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада