Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » Відновлені бюджетні дотації на утримання великої рогатої худоби, кіз та овець

Відновлені бюджетні дотації на утримання великої рогатої худоби, кіз та овець

 Цього року аграрії можуть знову скористатись державними програмами підтримки. Зокрема, відновлені бюджетні дотації на утримання великої рогатої худоби, кіз та овець.

              

Отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції.

               

Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від трьох до ста голів корів чи від п’яти до п’ятисот голів маточного поголів’я кіз та/або овець, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

                      

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру отримувачами: громадянами України, юридичними особами, засновниками яких є виключно фізичні особи - громадяни України; 

                        

На заявку накладається електронний підпис отримувача.

Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться у заявці, несе отримувач.

Бюджетні кошти надаються отримувачам у вигляді:

-для утримання корів кожну корову - у розмірі 7000 гривень на одну корову;

-для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець на кожну голову - у розмірі 2000 гривень на одну голову кіз та/або овець;

Заявка подається через ДАР з 1 травня по 30 червня поточного бюджетного періоду.

Укрдержфонд протягом десяти робочих днів з дня надходження заявки перевіряє подані заявки та відомості про отримувача, визначає обсяг бюджетних коштів за кожним отримувачем в межах бюджетних асигнувань.

                      

У разі надходження до ДАР заявок на суму, що відповідає обсягу бюджетних коштів, подання заявок припиняється, про що оприлюднюється оголошення у Державному аграрному реєстрі.

                         

У разі наявності залишку бюджетних коштів або надходження додаткових бюджетних коштів у поточному бюджетному періоді для фінансування напрямів, у Державному аграрному реєстрі оприлюднюється нове оголошення про початок та кінець прийому заявок.

                   

Укрдержфонд через ДАР повідомляє отримувачу про погодження із зазначенням обсягу підтримки або відмову у погодженні поданої заявки із зазначенням причин відмови.

                        

Протягом семи календарних днів з дати погодження заявки Укрдержфондом із зазначенням обсягу підтримки отримувач підписує додаток до договору з Укрдержфондом шляхом накладання електронного підпису.

                              

Отримувач самостійно відстежує опрацювання своєї заявки через особистий електронний кабінет ДАР та своєчасно реагує на повідомлення у ньому щодо здійснення всіх необхідних дій для руху заявки, усунення недоліків та її затвердження.

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада