Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » До Дня чорнобильської трагедії

До Дня чорнобильської трагедії

 Шановні жителі громади!

                

26 квітня 2024 року відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи.

                   

Захоплення Чорнобильської атомної електростанції та окупація найбільшої в Європі Запорізької АЕС 24 лютого 2022 року вкотре поставили світ перед небезпекою ядерної катастрофи. Ігноруючи міжнародно визнані принципи та вимоги безпеки, а також  міжнародні зобов’язання, російські збройні сили здійснили цинічне та жорстоке військове вторгнення із подальшим захопленням території зони відчуження та промислового майданчика Чорнобильської АЕС.

                  

Чимало наших земляків були залучені до ліквідації наслідків катастрофи 1986 року і працювали у Чорнобильській зоні у найважливіший період. Їх самовідданість та жертовність не допустили розширення катастрофи. Так і тепер, завдяки мужності та високому професіоналізму представників силових структур і персоналу ЧАЕС, вдалося вберегти світ від повторення ядерної трагедії.

                        

Сьогодні ми з глибокою шаною вклоняємося тим, хто боровся з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року і захисникам України та співробітникам ЧАЕС, які забезпечували ядерну безпеку в надскладних умовах російської окупації у 2022 році. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, які ціною власного життя врятували світ від загрози радіації.

                 

Цей подвиг не буде забутий ніколи.

Пам’ятаємо це заради майбутнього прийдешніх поколінь.

 

З повагою, селищний голова                              Володимир  ОСІЄВСЬКИЙ

 

Друк
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада