Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Новини » 5 червня - святкуємо всесвітній день охорони навколишнього середовища!

5 червня - святкуємо всесвітній день охорони навколишнього середовища!

Ніколи не буде зайвим згадати про довкілля і його охорону, бо людина – найголовніший компонент природного середовища.

 

Традиційно Україна, як і увесь світ, 05 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

 

15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища, який проводиться з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається в більш ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року. Щорічне святкування дня довкілля допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслює гостру необхідність в зміні ставлення людини до природних ресурсів.

  

Крім того, українська природа є ще однією жертвою російської агресії. Війна вплинула на кожний компонент довкілля – тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунт. Наслідки цього негативного впливу будуть довгостроковими та матимуть не лише локальний, а й глобальний характер. 

  

Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти його сам.  Можливо дехто візьме за правило хоч інколи вимикати зайве світло, закручувати кран під час чищення зубів, дехто може піти пішки або поїхати на велосипеді замість транспорту, хтось посадить дерево, а інший прибере сміття у своєму дворі, а хтось надасть перевагу пакетам із тканини чи паперу замість поліетилену.

  

Ми повинні усвідомити, що зберегти природу у стані, придатному до життя людини, можна тільки спільними зусиллями. Тому за нагодою зробимо хоча б один крок до покращення стану природного довкілля.

  
Лише разом ми зробимо навколишнє природне середовище кращим. Слід пам’ятати, що забруднюючи довкілля, ми шкодимо, насамперед собі та своїм нащадкам. Саме від нас залежить наше майбутнє.

   

Добровеличківська селищна рада закликає жителів територіальної громади взяти участь у заходах до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища та бажає кожній людині дихати на повні груди чистим повітрям щастя та пам’ятати, що краса і чистота світу в наших руках.

 

 

Друк

Додавання коментаря

Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Код: оновити, якщо не видно коду

    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси






    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада