Навігація

Архів новин

Вхід

Офіційний сайт Добровеличківської селищної ради » Держпродспоживслужба » САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНИЙ НАГЛЯД

Сарана. Що робити?

Тривала спека та посуха в цьому році спричинила масове поширення сарани на півдні України. Одразу зазначимо, що станом на 24 липня на території Кіровоградської області не виявлено стадних форм саранових...

 

Докладніше

ВАЖЛИВО!

 

Докладніше

УВАГА! БУДЬТЕ УВАЖНІ! НЕБЕЗПЕКА ВІД КЛІЩІВ!

Щороку навесні із настанням тепла і пробудженням рослин активізуються іксодові кліщі. Вони з’являються вже при температурі +8°С. Кліщі небезпечні з квітня по листопад, а найбільш активні з квітня по червень та в серпні-вересні. Зустріти кліщів можна всюди: в лісі, парку, сквері та на газонах. Найчастіше вони сидять у траві та можуть нападати на людей та тварин в будь-якій стадії розвитку...

Докладніше

ДО УВАГИ!

 До уваги жителів Добровеличківської територіальної громади!

     

Повідомляємо, що за результатами експертизи Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Кіровоградській області від 11.12.2024 року №3667-3668 та від 18.12.2024 року №3768 підтверджено сказ у лисиць, які були застрелені при профілактичному відстрілі з метою вивчення ефективності пероральної вакцинації диких тварин проти сказу на території мисливських угідь у с. Вороб’ївка, с. Варваро-Олександрівка та с.Карбівка Добровеличківської територіальної громади  Новоукраїнського району...

   

Докладніше

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО ДИФТЕРІЮ

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання, що характеризується місцевим фібринозним запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок.

  

Причини дифтерії

Збудником є дифтерійна паличка (коринебактерія), яка виробляє екзотоксин, стійка до дії різних чинників, у зовнішньому середовищі може зберігатися до 15 діб; кип’ятіння та 1%-й розчин сулеми знищують палички через 1 хвилину. Токсин, який виділяє паличка, в зовнішньому середовищі нестійкий, швидко гине під час нагрівання (+60 °С та вище), а також внаслідок дії прямих сонячних променів. Інкубаційний період захворювання — від 3 до 10 днів...

 

Докладніше

Заходи профілактики африканської чуми свиней

З метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території району та недопущення занесення африканської чуми свиней Новоукраїнське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області рекомендує власникам, які утримують поголів’я свиней, посилити заходи з профілактики та недопущення АЧС...

 

Докладніше

 ОБЕРЕЖНО! ВІРУСНИЙ ГЕПАТИТ А!

Вірусний гепатит А – це гостре інфекційне захворювання, яке характеризується фекально – оральним механізмом передачі, переважним ураженням печінки і травного каналу. Це захворювання ще називають хворобою Боткіна, жовтухою. Актуальність вірусного гепатиту А (ВГА) визначається повсюдним його поширенням (особливо серед працездатного населення), відсутністю чіткої тенденції до зниження захворюваності, доступних засобів експрес-діагностики і специфічної профілактики, можливим розвитком ускладнень і небажаних наслідків, значними соціально-економічними витратами...

Докладніше

ДО УВАГИ!

 

 

Профілактика ботулізму: нагадуємо основні правила

З початку року спеціалісти територіальних органів Держпродспоживслужби взяли участь у розслідування 43 випадків ботулізму з 46 постраждалими, із них 2 хворих померло. Летальні випадки зареєстровані у Львівській та Чернігівській областях, вони були пов’язані із вживанням паштету м’ясного домашнього виготовлення та риби-тараньки, яку купували у рибалок обабіч дороги з м. Києва до м. Чернігова.

   

За попередніми результатами розслідування випадків ботулізму встановлено, що 18 випадків були пов’язані з вживанням консервації домашнього приготування, ще стільки же – із в’яленою, смаженою рибою. Ймовірною причиною решти випадків захворювання на ботулізм стала продукція промислового виробництва (санітарно-епідеміологічні розслідування тривають).

Докладніше

ПРОФІЛАКТИКА КАШЛЮКУ

 В Україні росте захворюваність на кашлюк. 515 випадків зафіксували за січень і лютий 2024 року, хоча минулого року в цей же час їх було тільки 27, Новоукраїнське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби надає роз´яснення, як захиститися від хвороби:

                

Кашлюк – гостра високо контагіозна інфекція респіраторного тракту, що супроводжується запаленням гортані, трахеї і бронхів. У типовій формі хвороба проявляється нападами (пароксизмами) кашлю, тяжкість і тривалість яких варіюють...

Докладніше
←  повернутися 1 2 3 далі →
    Маєте проблеми зору?
    Оберіть зручний формат:

    A-    A    A+  Увімкнути альтернативну версію сайту


Опитування




Корисні ресурси







    Офіційне інтернет-представництво Президента України


    Верховна Рада України


    Законодавство України


    Кабінет Міністрів України


    Кіровоградська ОДА


    Кіровоградська обласна рада